Αυτός είναι ο λόγος που φιλάμε με γλώσσα -Ενας επιστήμονας εξηγεί [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο λόγος που φιλάμε με γλώσσα -Ενας επιστήμονας εξηγεί [εικόνες]

Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ζήτημα του φιλιού είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Είναι ένας τρόπος να καταλάβουμε ένα κάποιος μπορεί να είναι ένας καλός σύντροφος.

Αρκετοί επιστήμονες θεωρούν πως το φιλί στο στόμα μας μπορεί να μας βοηθήσει να επιλέξουμε τον κατάλληλο σύντροφο, είτε να καταλάβουμε πως με αυτόν τον άνθρωπο δεν ταιριάζουμε.

Ο καθένας φιλά εντελώς διαφορετικά με άλλους να προτιμούν φιλιά απλά με άγγιγμα των χειλιών και άλλους πιο υγρά, με την γλώσσα να παίζει κυρίαρχο ρόλο.

Εχετε αναρωτηθεί, όμως, ποτέ, πώς η γλώσσα παίζει ρόλο στο όλο παιχνίδι του φιλιού;

Αν και οι επιστήμονες δεν έχουν δώσει μια οριστική απάντηση, ο Ερικ Χεισελτάιν μοιράζεται τη θεωρία του στο Psychology Today. Με τη βοήθεια ενός διαγράμματος, ο επιστήμονας προσπαθεί να δώσει την εξήγησή του.

Αυτός είναι ο λόγος που φιλάμε με γλώσσα -Ενας επιστήμονας εξηγεί [εικόνες] | iefimerida.gr 0

«Ο αντίχειρας έχει τόσους αισθητήρες όσο και ολόκληρος ο κορμός, κάτι που σημαίνει πως τα ερεθίσματα που δέχεται το δέρμα σε αυτό το σημείο ενεργοποιούν εγκεφαλικούς ιστούς από τον κορμό», αναφέρει.

Εδώ μπαίνει η γλώσσα!

«Παρατηρήστε επίσης ότι τα χείλη και η γλώσσα καταλαμβάνουν επίσης μια δυσανάλογα μεγάλη ποσότητα σωματοαισθητικού εγκαφαλικού ιστού. Ο εγκέφαλός μας ασχολείται με πολλούς νευρικούς ιστούς σε ορισμένα μέρη του σώματος, όπως τα χείλη και η γλώσσα. Αυτό επιτρέπει σε αυτά τα μέρη να νιώθουν ακόμη και τις μικρές λεπτομέρειες που έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Δεν είναι μόνο η γλώσσα μας γεμάτη με αίσθηση, αλλά και οι αυλακώσεις».

Πιο απλά, ο Χέισελταιν θέλει να μας πει πως οι γλώσσες μας μπορούν να νιώσουν το παραμικρό και γι΄αυτό χρησιμοποιούνται από πολλούς σε μια διαδικασία γεμάτη πάθος, όπως είναι αυτή του φιλιού.

Αυτός είναι ο λόγος που φιλάμε με γλώσσα -Ενας επιστήμονας εξηγεί [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Shutterstock

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φιλί γλώσσα επιστημονική εξήγηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ