Ο Τραμπ αυτοαποθεώνεται: Ελάχιστες κυβερνήσεις έχουν κάνει περισσότερα από τη δική μου μέσα σε επτά μήνες! - iefimerida.gr

Ο Τραμπ αυτοαποθεώνεται: Ελάχιστες κυβερνήσεις έχουν κάνει περισσότερα από τη δική μου μέσα σε επτά μήνες!

O Nτόναλντ Τραμπ έχει όντως υπογράψει αρκετά νομοσχέδια αλλά ήταν σχεδόν όλα μικρής σημασίας / Φωτογραφία: (AP Photo/Alex Brandon)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εύσημα στον... εαυτό του έδωσε για άλλη μια φορά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που σε σχόλιό του στο Twitter χαρακτήρισε την κυβέρνησή του -ούτε λίγο ούτε πολύ- την πιο παραγωγική όλων των εποχών!

«Ελάχιστες, για να μην πω καμία, κυβερνήσεις έχουν κάνει περισσότερα μέσα σε μόλις επτά μήνες» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι πέρασαν νομοσχέδια, «πάγωσαν» κανονισμοί ενώ ελήφθησαν και πρωτοβουλίες για τα σύνορα, το στρατό και τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Το tweet του αυτό ήρθε μερικά μόλις λεπτά αφότου παραπονέθηκε δημόσια για το «μπλοκάρισμα» νομοσχεδίου από τους δημοκρατικούς της Γερουσίας.

Few, if any, Administrations have done more in just 7 months than the Trump A. Bills passed, regulations killed, border, military, ISIS, SC!

O δρ. Μπράιαν Κλας από το London School of Economics, ειδικός σε θέματα αμερικανικής πολιτικής, έγραψε στο Twitter: «Αυτό είναι ένα ψέμα. Πολλά από τα νομοσχέδια του Τραμπ είναι απλώς μετονομασίες κτηρίων ή άλλες μικροαλλαγές. Κανένα μεγάλο νομοθέτημα (εκτός από τις κυρώσεις, στις οποίος εκείνος αντιτάχθηκε)».

Στο ίδιο συμπέρασμα είχε καταλήξει και έλεγχος... αποδοτικότητας του προέδρου από το CNBC τον Ιούνιο. Το αμερικανικό δίκτυο επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ έχει υπογράψει μεγάλο αριθμό νομοσχεδίων – περισσότερα από όλους τους Αμερικανούς προέδρους, πλην δύο- αλλά ήταν μικρής σημασίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος... αυτοαποθεώνεται. Στις αρχές του μήνα έγραψε στο Twitter: «Νομίζω ότι υπήρξαμε όσο πιο δραστήριοι μπορούσαμε μέσα σε χρόνο-ρεκόρ».

Παρότι ο κ. Τραμπ έχει προσπαθήσει να κάνει πράξη ορισμένες από τις προεκλογικές του υποσχέσεις -όπως την κατάργηση και αντικατάσταση του Οbamacare και την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό- μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τραμπ νομοσχέδια Τwitter
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ