«Χαγιάτ Ταχρίρ ας-Σαμ», η νέα τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία με τους 25.000 μαχητές - iefimerida.gr

«Χαγιάτ Ταχρίρ ας-Σαμ», η νέα τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία με τους 25.000 μαχητές

«Χαγιάτ Ταχρίρ ας-Σαμ»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία ανησυχητική ανακοίνωση προέβη ο Διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας στρατηγός Ίγκορ Κόρομποφ, ο οποίος ενημέρωσε για την ύπαρξη νέας τρομοκρατικής οργάνωσης.

Πρόκειται για την «Χαγιάτ Ταχρίρ ας-Σαμ», που σύμφωνα με τα λεγόμενά του εμφανίστηκε στη Συρία και μετρά ήδη περισσότερους από 25.000 μαχητές.

Ο Ρώσος στρατηγός δήλωσε στο φόρουμ «Army -2017», ότι η νέα αυτή οργάνωση δημιουργήθηκε από 70 ομάδες τρομοκρατών, αλλά και από ομάδες οι οποίες παλαιότερα ανήκαν στη μετριοπαθή αντιπολίτευση.

Ο ίδιος είπε ότι οι ηγέτες των τρομοκρατών προσπαθούν αυτή την περίοδο να ενώσουν όλες τις ισλαμιστικές ένοπλες ομάδες που δρουν στη Συρία και να δημιουργήσουν μια νέα οργανωτική δομή, στην οποία θα παίζει βασικό ρόλο η «Τζεμπάτ Αλ Νούσρα».

Αυτή η οργάνωση, όπως είπε ο Ρώσος στρατηγός, πραγματοποιεί επιχειρήσεις κατά των κυβερνητικών στρατευμάτων αλλά και κατά της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης στις επαρχίες του Χαλεπίου, της Δαμασκού, της Ιντλίμπ και Χάμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τζιχάντ τρομοκράτες Συρία οργάνωση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ