Μπαρόζο: «Θέλουμε την Ελλάδα στo ευρώ» - iefimerida.gr

Μπαρόζο: «Θέλουμε την Ελλάδα στo ευρώ»

Μπαρόζο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τάχθηκε σήμερα υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ, αφού ένα από τα μέλη της Επιτροπής, η Ολλανδή Νίλι Κρους, υποτίμησε την επίδραση που ενδεχομένως θα έχει μια έξοδος της Αθήνας από τη νομισματική ένωση.

«Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ», δήλωσε ο κ. Μπαρόζο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δίπλα στον Γάλλο Ζακ Ντελόρ, ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το 1985 ως το 1994.

«Το κόστος μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν υψηλότερο από το κόστος που θα είχε η συνέχιση της υποστήριξης της Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Μπαρόζο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία του για τις πιθανότητες να επιτευχθεί σύντομα μια συμφωνία η οποία θα επιτρέψει αφ' ενός να μειωθεί ένα μέρος του ελληνικού χρέους που κατέχουν τράπεζες και επενδυτικά ταμεία και αφ' ετέρου να χορηγηθούν νέα δάνεια από την Ευρώπη και το ΔΝΤ στην Αθήνα για να αποφύγει η χώρα μια στάση πληρωμών.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μια τελική συμφωνία στην Αθήνα», τόνισε ο Μπαρόζο, ο οποίος προσέθεσε πως «κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε σε μια λύση»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ