Βραδιές κλασικής μουσικής στη Λίμνη της Βουλιαγμένης -Εμπνευσμένες από το τοπίο [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Βραδιές κλασικής μουσικής στη Λίμνη της Βουλιαγμένης -Εμπνευσμένες από το τοπίο [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Λίμνη Βουλιαγμένης, ο προορισμός της Αττικής φύσης με την παγκόσμια αναγνώριση, φιλοξενεί βραδιές κλασικής μουσικής.

Απο τον Σεπτέμβριο παρουσιάζει τη νέα σειρά συναυλιών «Η Λίμνη των Ήχων», υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου.

Η πρώτη συναυλία της σειράς, με τίτλο «Παραμύθια και Μαγεία», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου και με σολίστ τη διεθνούς φήμης πιανίστα Anna Fedorova.

Η συναυλία «Παραμύθια και Μαγεία» είναι εμπνευσμένη από το μαγευτικό τοπίο της Λίμνης Βουλιαγμένης και πραγματοποιείται στο πλαίσιο ανάδειξης και αξιοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της ιστορίας της Λίμνης.

Βραδιές κλασικής μουσικής στη Λίμνη της Βουλιαγμένης -Εμπνευσμένες από το τοπίο [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0

Η Anna Fedorova είναι μία από τις κορυφαίες νέες πιανίστες διεθνώς.
Εδειξε από μικρή ηλικία τόσο την κλίση της για τη μουσική όσο και την ικανότητά της να εντυπωσιάζει με το βάθος και την δύναμη της μουσικότητάς της το κοινό. Εχει εμφανιστεί στους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους, έχει συμπράξει με σημαντικές ορχήστρες, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μαέστρους και είναι κάτοχος κορυφαίων διακρίσεων από πληθώρα διεθνών διαγωνισμών πιάνου.

Βραδιές κλασικής μουσικής στη Λίμνη της Βουλιαγμένης -Εμπνευσμένες από το τοπίο [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1

Ο Διονύσης Γραμμένος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής των σειράς συναυλιών «Η Λίμνη των Ήχων», δηλώνει, «Η πρώτη μου επίσκεψη στη Λίμνη Βουλιαγμένης γέννησε μέσα μου εικόνες ενός παραμυθένιου κόσμου.
Η σπάνια ομορφιά του τοπίου με τον επιβλητικό βράχο που καθρεπτίζεται στα νερά της Λίμνης, ξύπνησε στη φαντασία μου τους ήχους μιας ορχήστρας με μουσική εμπνευσμένη από παραμύθια και μουσικούς ήρωες.
Αισθάνομαι μεγάλη χαρά για τη συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στην πρώτη αυτή συναυλία της σειράς, καθώς και ιδιαίτερη τιμή για τη σύμπραξή μας με την πολυβραβευμένη πιανίστα Anna Fedorova, στην πρώτη της εμφάνιση για το αθηναϊκό κοινό».

Βραδιές κλασικής μουσικής στη Λίμνη της Βουλιαγμένης -Εμπνευσμένες από το τοπίο [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 2

φωτογραφίες: annafedorova.com

Η διεθνούς φήμης σολίστ, Anna Fedorova, σε μήνυμά της σημειώνει, «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα η πρόσκληση να συμμετάσχω στην εναρκτήρια συναυλία της σειράς Η Λίμνη των Ήχων.
Τρέφω ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα, για την ομορφιά, τη ζεστασιά της, τους υπέροχους ανθρώπους και τη μοναδική ατμόσφαιρά της και ανυπομονώ για την εμφάνισή μου αυτή στη Λίμνη Βουλιαγμένης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπό τη Διεύθυνση του Διονύση Γραμμένου.
Θα ήθελα να ευχηθώ ότι καλύτερο για την νέα αυτή σειρά συναυλιών, για την μεγάλη επιτυχία της οποίας είμαι απολύτως βέβαιη».

Βραδιές κλασικής μουσικής στη Λίμνη της Βουλιαγμένης -Εμπνευσμένες από το τοπίο [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 3

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Λίμνης Βουλιαγμένης, Γιώργος Χόρτης, με αφορμή την νέα αυτή πρωτοβουλία της Λίμνης, αναφέρει, «Η Λίμνη Βουλιαγμένης με το νέο αυτό εγχείρημα φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε χώρο αναφοράς για την πολιτιστική ζωή των νοτίων προαστίων, αλλά και συνολικά της Αθήνας, και να προσφέρει ψυχαγωγία υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου με τη συμμετοχή διεθνώς καταξιωμένων μουσικών από όλο τον κόσμο».

Τη σειρά συναυλιών «Η Λίμνη των Ήχων» στηρίζει το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λίμνη Βουλιαγμένης Η Λίμνη των Ήχων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ