Bundesbank: To QE απέτυχε να τονώσει τον πληθωρισμό- Αύξησε τον κίνδυνο για χρηματοπιστωτική σταθερότητα - iefimerida.gr

Bundesbank: To QE απέτυχε να τονώσει τον πληθωρισμό- Αύξησε τον κίνδυνο για χρηματοπιστωτική σταθερότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο συμπέρασμα ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας απέτυχε να τονώσει τον πληθωρισμό και ενδεχομένως, αύξησε τον κίνδυνο για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, καταλήγει έρευνα της Bundesbank, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Η επεκτατική πολιτική της ΕΚΤ μείωσε στην αρχή, τους πιστωτικούς κινδύνους, αλλά αυτή η θετική επίδραση στη συνέχεια, αντιστράφηκε, αυξάνοντας τον κίνδυνο πάνω από τα προ-κρίσης επίπεδα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η μελέτη της Bundesbank.

Παρ' όλα αυτά, βέβαια, η έρευνα πιστώνει στις νομισματικές επιλογές της ΕΚΤ την ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας, καθώς η ποσοτική χαλάρωση -όπως επισημαίνεται σχετικά- παρείχε σημαντική στήριξη στην αύξηση του ΑΕΠ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Βερολίνο έχει κατ' επανάληψη ζητήσει τον τερματισμό του QE, θέση η οποία αποτυπώνεται στην έκθεση της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας.

Τα αποτελέσματα της μελέτης επί της ουσίας, έρχονται να επιβεβαιώσουν την πάγια θέση του Βερολίνου ότι το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων -γνωστό και ως QE- ήταν μη απαραίτητη και θα πρέπει να τερματιστεί άμεσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Bundesbank νομισματική πολιτική EKT
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ