Πάνω από 7,5 εκατ. ευρώ στα ταμεία της ΑΕΚ - Ξεπερνούν κάθε προσδοκία τα έσοδα - iefimerida.gr

Πάνω από 7,5 εκατ. ευρώ στα ταμεία της ΑΕΚ - Ξεπερνούν κάθε προσδοκία τα έσοδα

Φωτογραφία: Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρόκριση της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League εκτός από το γεγονός ότι επαναφέρει το σύλλογο στην ευρωπαϊκή σκηνή, γεμίζει και τα ταμεία της ομάδας με πολλά εκατομμύρια ευρώ, τα περισσότερα από την ημέρα επιστροφής στην Α' Εθνική.

Εξι χρόνια απουσίας από τους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης ήταν πολλά. Η ΑΕΚ με τη νίκη επί της Μπριζ επέστρεψε στο Europa League και ταυτόχρονα επέστρεψε στις... εισπράξεις.

Ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ αλλά και του Παναθηναϊκού άφησε την ΑΕΚ μόνη στη διοργάνωση, κάτι που σημαίνει πως το market pool θα πάει όλο στην Ένωση.

Η ΑΕΚ εκτός από τις 400.000 ευρώ ως πριμ συμμετοχής στον 3ο προκριματικό όμιλο του Champions League, θα λάβει 2,6 σταθερά από τη συμμετοχή της στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ από το market pool δεν θα μοιραστεί, αφού η Ένωση είναι η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας μας στη διοργάνωση, κάτι που σημαίνει πως αυτόματα το ποσό είσπραξης φτάνει στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται φυσικά οι οικονομικές απολαβές για κάθε νίκη ή ισοπαλία που θα πετύχει η ΑΕΚ στη φάση των ομίλων αλλά και τα χρήματα από τα εισιτήρια που θα κόψει σε κάθε ένα από τα τρία ματς που θα δώσει στο γήπεδό της.

Για κάθε νίκη, η ΑΕΚ θα επιβραβεύβεται με 360.000 ευρώ ενώ για κάθε ισοπαλία με 120.000 ευρώ. Αν μάλιστα καταφέρει να προκριθεί στη φάση των «32» τότε θα βάλει στα ταμεία της ακόμη 500.000 ευρώ.

Τα έσοδα της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ μπορούν να φτάσουν στο τέλος αυτής της ευρωπαϊκής πορείας, ακόμη και τα 10 εκατομμύρια ευρώ!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεκ έσοδα εκατομμύρια ευρώ Europa League
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ