Η μακιγιέζ του Εμανουέλ Μακρόν στοίχισε 26.000 ευρώ σε 3 μήνες - iefimerida.gr

Η μακιγιέζ του Εμανουέλ Μακρόν στοίχισε 26.000 ευρώ σε 3 μήνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας αναγνώρισε ότι πλήρωσε 26.000 ευρώ στην μακιγιέζ του Εμανουέλ Μακρόν. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αναζητά τρόπο για να μειώσει αυτή τη δαπάνη.

Η είδηση προκάλεσε σάλο στη Γαλλία. Τρεις μήνες μετά την προεδρική εκλογή, οι λογαριασμοί αρχίζουν να καταφθάνουν στο λογιστήριο του προεδρικού μεγάρου. Ο γενικός γραμματέας και «κολλητός» του Μακρόν Alexis Kohler πλήρωσε δύο τιμολόγια, ένα 10.000 ευρώ και ένα δεύτερο 16.000 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Le Point για την μακιγιέζ.

Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από έναν σύμβουλο του γάλλου προέδρου, ο οποίος ρωτήθηκε από το κανάλι France TV Info:

«Πρόκειται για υποχρεώσεις που είχε εκτός προεδρικού, τους τελευταίους μήνες και αντιστοιχούν σε επείγοντα περιστατικά, μετά την εκλογή του», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι τα τιμολόγια αντιστοιχούν «σε διάφορους τύπους αμοιβής γιατί υπήρξαν συνεντεύξεις τύπου και μετακινήσεις στο εξωτερικό όπου έπρεπε να μετακινηθεί και το άτομο». Αναγνώρισε ότι ο λογαριασμός είναι αλμυρός, αλλά «μικρότερος απ'ό,τι οι προηγούμενοι πρόεδροι». Η τελευταία φράση εξόργισε ακόμη περισσότερο τους γάλλους φορολογούμενους και υπήρξαν αρνητικά σχόλια στα social media.

Αντίθετα με την μακιγιέζ του Φρανσουά Ολάντ, η οποία ήταν μισθωτή με 6.000 ευρώ το μήνα καθαρά, η επαγγελματίας που βάφει τον Εμανουέλ Μακρόν είναι ιδιώτης. Ονομάζεται Natacha M. και ήταν μακιγιέζ του και κατά την προεκλογική περίοδο.

Η μακιγιέζ του Εμανουέλ Μακρόν στοίχισε 26.000 ευρώ σε 3 μήνες | iefimerida.gr 0

Το περιβάλλον του γάλλου προέδρου σχολίασε ότι ο λογαριασμός μπορεί να μειωθεί. Το πρώτο τρίμηνο της θητείας του «μας επέτρεψε να διαπιστώσουμε τις ανάγκες και να σκεφτούμε αν μπορούμε να κάνουμε κάτι λιγότερο δαπανηρό», δηλώνουν συνεργάτες στα γαλλικά ΜΜΕ.

Τον Ιούλιο του 2016 ο Φρανσουά Ολάντ είχε προκαλέσει σκάνδαλο όταν αποκαλύφθηκε ότι ο κομμωτής του στοίχιζε 10.000 ευρώ μεικτά τον μήνα στους γάλλους φορολογούμενους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μακιγιέζ μακρον
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ