Πάτρα: Διαμαρτυρία έξω από τα Δικαστήρια για την απάνθρωπη κακοποίηση ζώων σε φάρμα - iefimerida.gr

Πάτρα: Διαμαρτυρία έξω από τα Δικαστήρια για την απάνθρωπη κακοποίηση ζώων σε φάρμα

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πολίτες νωρίτερα το πρωί, έξω από τα δικαστήρια Πάτρας την ώρα της δίκης του ιδιοκτήτη της φάρμας στη δυτική Αχαΐας ο οποίος συνελήφθη για κακοποίηση ζώων.

Η ανακοίνωση για την κινητοποίηση έγινε μέσω facebook.

«Oλοι στο δικαστικο Μεγαρο Πατρων, για την εκδίκαση της υπόθεσης κατα του ιδιοκτήτη φάρμας, όπου βρέθηκαν ζώα νεκρά, ετοιμοθάνατα αλλά και δεμένα χειροπόδαρα και αφού δεκάδες καταγγελίες έχουν γίνει και για τα pet shop , του ιδιου στην Πάτρα.
Επιτελούς, κατι αλλάζει και οφείλουμε ολοι να είμαστε εκει, η φωνή μας να είναι τόσο δυνατή ωστε να γίνει κατάσχεση των ζωων που έχουν απομείνει εκει και οριστικό κλείσιμο όλων των επιχειρήσεων του συγκεκριμένου υπανθρώπου ,που εκμεταλλεύεται και βασανίζει τα ζωα.
Πρεπει η δικαιοσύνη να λειτουργήσει και η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη».

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το tempo24.news οι αστυνομικοί κατά την έρευνά τους, βρέθηκαν μπροστά σε σκελετούς ζώων αλλά και μπρος στα μάτια τους πέθαιναν ζώα, τα οποία ήταν πισθάγκωνα δεμένα.

Πάτρα: Διαμαρτυρία έξω από τα Δικαστήρια για την απάνθρωπη κακοποίηση ζώων σε φάρμα  | iefimerida.gr 0
Πάτρα: Διαμαρτυρία έξω από τα Δικαστήρια για την απάνθρωπη κακοποίηση ζώων σε φάρμα  | iefimerida.gr 1

Μάλιστα η αστυνομία είχε εκδώσει χθες και σχετική ανακοίνωση.

60.000 το πρόστιμο

Ο ιδιόκτητης συνελήφθη τα δε μέχρι τώρα πρόστιμα που του επεβλήθησαν κατά πληροφορίες της Πανελλήνιας Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας, ανέρχονται σε 60.000 ευρώ.

«Στόχος μας, πέρα από την τιμωρία του, να κλείσει ο χώρος αυτός, όπου πολλά ζώα ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες και πεθαίνουν συνεχώς προφανώς απο έλλειψη φροντίδας, από ασθένειες, από μοναξιά και κατάθλιψη¨γράφει στην ιστοσελίδα της.
Η Ομοσπονδία τον τελευταίο καιρό δέχτηκε καταγγελίες για τον συγκεκριμένο χώρο και για τις συνθήκες διαμονής των ζώων, οι οποίες ήταν καιρό τώρα γνωστές στην περιοχή αλλά κανείς δεν προέβαινε στις απαιτούμενες ενέργειες
Λυπούμαστε για ένα επιπλέον λόγο. Γιατί τον χώρο αυτό επισκέπτονταν όλα αυτά τα χρόνια και σχολεία αδυνατούμε δε να κατανοήσουμε, πως υπάρχουν δάσκαλοι που πραγματοποιούν “εκπαιδευτικές” εκδρομές δείχνοντας στα μικρά παιδιά τα υπερήφανα αυτά ζώα να ζουν τυραννισμένα μέσα στις άθλιες φυλακές τους.
Το υπουργείο Παιδείας στο οποίο και πάλι θα απευθυνθούμε θα πρέπει να απαγορεύσει επιτελούς τις “εκπαιδευτικές” αυτές εκδρομές όπου βασανισμένα αιχμάλωτα άγρια αλλά και ήμερα ζώα γίνονται θέαμα απολύτως αντιεκπαιδευτικό για τα παιδιά για να κερδίζει ο κάθε επιχειρηματίας.
Είναι ντροπή για το Υπουργείο Παιδείας να επιτρέπει να διαιωνίζονται τέτοιες καταστάσεις
Δείτε στις φωτογραφίες τι συμβαίνει πίσω από τα φώτα και τις βιτρίνες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ