Αποκαλυπτικά στοιχεία-σοκ για τους στημένους αγώνες στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Αποκαλυπτικά στοιχεία-σοκ για τους στημένους αγώνες στην Ελλάδα

Αποκαλυπτικά στοιχεία-σοκ για τους στημένους αγώνες στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η παγκόσμια ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (FIFPro) σε έρευνα που πραγματοποίησε ανάμεσα σε χιλιάδες ποδοσφαιριστές στην ανατολική και νότια Ευρώπη αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τα στημένα παιχνίδια στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το 30,3% φτάνει το ποσοστό των ποδοσφαιριστών που έχουν προσεγγιστεί στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετέχει στο στήσιμο ενός αγώνα, ενώ στο 11,6% φτάνει αντίστοιχα το ποσοστό των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν στην έρευνα στα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

Το 23,6% των ποδοσφαιριστών παραδέχεται πως έχει λάβει γνώση για στημένο παιχνίδι στο πρωτάθλημα που αγωνίζεται, ενώ η Ρωσία είναι η πρωταθλήτρια σε αυτό τον τομέα, με το ποσοστό να ανέρχεται στο 43,5%. Σύμφωνα με την έρευνα, από το 41,1% των ποδοσφαιριστών που δεν πληρώνονται στην ώρα τους, περισσότεροι από τους μισούς έχουν δεχτεί πρόταση να συμμετέχουν στο στήσιμο ενός αγώνα.

«Τα στοιχεία είναι πολύ ανησυχητικά και αποτελούν καμπανάκι για ολόκληρο το ποδόσφαιρο, ακόμη και στη Δυτική Ευρώπη», δήλωσε στο BBC ο γενικός διευθυντής της FIFPro, Άντονι Χίγκινς. «Στην ανατολική Ευρώπη οι παίκτες ανακαλύπτουν συχνά πως δεν πληρώνονται από τις ομάδες τους και γίνονται στόχοι της διαφθοράς όταν είναι ευάλωτοι».

Η έρευνα αποκαλύπτει ακόμη πως το 9,6% των συμμετεχόντων έχουν δεχτεί ρατσιστική επίθεση ή άλλης μορφής διάκριση, κυρίως από οπαδούς (κατά 65,3%). Επίσης ένας στους εννέα παίκτες έχει πέσει θύμα βίαιης συμπεριφοράς (11,7%), σε μεγαλύτερο ποσοστό από οπαδούς (55,8%). Επίσης από τη διοίκηση του συλλόγου (13,3%) ή ακόμη και από τον προπονητή της ομάδας (8,3%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ