Μια όμορφη δήμαρχος υποψήφια για την ηγεσία της γαλλικής Δεξιάς [εικόνες] - iefimerida.gr

Μια όμορφη δήμαρχος υποψήφια για την ηγεσία της γαλλικής Δεξιάς [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις μήνες μετά την απόλυτη επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν στην γαλλική πολιτική σκηνή, τα κόμματα της γαλλικής Δεξιάς και Κεντροδεξιάς δεν έχουν ακόμη συνέλθει από την εκλογική συντριβή και παραμένουν ακέφαλα από ηγεσίες.


Η προεκλογική εκστρατεία για την εκλογή νέου αρχηγού στη γαλλική Δεξιά θα ξεκινήσει επίσημα στις 26 Οκτωβρίου και η εκλογή αρχηγού θα γίνει στις 10 και στις 17 Δεκεμβρίου. Το φαβορί για να εκλεγεί νέος πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος Οι Ρεπουμπλικανοί είναι ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Σαρκοζί Λορέν Βοκέζ, ο οποίος παραμένει πιστός στον πρώην πρόεδρο της γαλλικής δημοκρατίας και αναμένεται να αναμετρηθεί με υποψηφίους της «άλλης» εσωκομματικής πτέρυγας που μένουν πιστοί στον αποτυχόντα υποψήφιο Φρανσουά Φιγιόν.

Μια όμορφη δήμαρχος υποψήφια για την ηγεσία της γαλλικής Δεξιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Εκπρόσωπος αυτής της «πτέρυγας Φιγιόν» είναι η 39χρονη δήμαρχος της επαρχιακής πόλης του Παρισιού, Ταβερνί, Φλοράνς Πορτέλι (ίδια ηλικία με τον Μακρόν), η οποία ελπίζει να ενσαρκώσει την ανανέωση στην γαλλική Δεξιά και ονειρεύεται να επικρατήσει επί του αντιπάλου της-φαβορί Λορέν Βοκέζ. Η Πορτέλι είναι πρώην εκπρόσωπος του Φρανσουά Φιγιόν κατά την διάρκεια της διεκδίκησης της γαλλικής προεδρίας.
Η Πορτέλι δεν είναι ευρέως γνωστή στο ευρύ κοινό, αλλά θεωρείται μαχήτρια στην συντηρητική παράταξη και κατόρθωσε να αποσπάσει τον δήμο του Ταβερνί από την γαλλική κεντροαριστερά το 2014.

Μια όμορφη δήμαρχος υποψήφια για την ηγεσία της γαλλικής Δεξιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Με τον ίδιο τρόπο θέλει τώρα να αποτελέσει την έκπληξη των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του κόμματος Οι Ρεπουμπλικανοί. «Θα είμαι η υποψήφια των απλών ψηφοφόρων του κόμματος» δηλώνει και ετοιμάζει την ομάδα που θα την πλαισιώσει για να διεκδικήσει την ηγεσία
Η Πορτέλι δεν είναι ωστόσο άγνωστη στο εσωτερικό του συντηρητικού κόμματος. Κόρη γερουσιαστή του κόμματος Οι Ρεπουμπλικανοί, εγγονή ανώτατου δικαστικού, ξεκίνησε την πολιτική της δράση σε ηλικία 18 ετών και αναδείχτηκε κυρίως ως εκπρόσωπος του Φρανσουά Φιγιόν τον περασμένο χειμώνα.

Μια όμορφη δήμαρχος υποψήφια για την ηγεσία της γαλλικής Δεξιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Αρκετά κορυφαία στελέχη του συντηρητικού κόμματος, αντίπαλοι της «πτέρυγας Σαρκοζί», στηρίζουν την νεαρή δήμαρχο στη μάχη που ετοιμάζεται να δώσει απέναντι στο φαβορί Λορέν Βοκιέζ. Η ίδια δεν επιθυμεί να εκπροσωπήσει τους νοσταλγούς του Φιγιόν.
Οι υποψήφιοι αρχηγοί του συντηρητικού κόμματος είναι ήδη αρκετοί: η Laurence Sailliet (μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος), ο Daniel Fasquelle (βουλευτής και ταμίας του κόμματος), ο γερουσιαστής Roger Karoutchi, η αντιδήμαρχος του Μπορντό και πιστή του Αλέν Ζιπέ Virginie Calmels .

Μια όμορφη δήμαρχος υποψήφια για την ηγεσία της γαλλικής Δεξιάς [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ όμορφη δήμαρχος ηγεσία γαλλική δεξιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ