Προσούτο με πεπόνι για απεριτίφ

Επωφεληθείτε από τα ζουμερά πεπόνια της εποχής για μπουκιές με προσούτο.

Υλικά

  • 1 πεπόνι ώριμο
  • 12 φέτες λεπτοκομμένο προσούτο Πάρμας
  • Ελάχιστο ξύδι μπαλσάμικο και ελαιόλαδο
  • Λίγη σαλάτα ρόκα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόψτε το πεπόνι στα δύο και αφαιρέστε τα κουκούτσια, ξανακόψτε σε 12 κύβους
  • Με καλό μαχαίρι αφαιρέστε την φλούδα του πεπονιού
  • Τοποθετήστε σε κάθε κύβο πεπονιού μια φετούλα προσούτο
  • Βάλτε ενδιαμέσως λίγη ρόκα σαλάτα
  • Ραντίστε παντού με ελάχιστο ελαιόλαδο και μπαλσάμικο
  • Ρίξτε πιπέρι και αλάτι, όσο επιθυμείτε

Υπάρχουν άπειρες ιδέες για την συνταγή. Υπέροχη είναι και η σαλάτα με πεπόνι, μοτσαρέλα και προσούτο που μπορεί να γίνει κυρίως πιάτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή προσούτο πεπόνι απεριτίφ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ