Επωφεληθείτε από τα ζουμερά πεπόνια της εποχής για μπουκιές με προσούτο.
Υλικά
- 1 πεπόνι ώριμο
- 12 φέτες λεπτοκομμένο προσούτο Πάρμας
- Ελάχιστο ξύδι μπαλσάμικο και ελαιόλαδο
- Λίγη σαλάτα ρόκα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε το πεπόνι στα δύο και αφαιρέστε τα κουκούτσια, ξανακόψτε σε 12 κύβους
- Με καλό μαχαίρι αφαιρέστε την φλούδα του πεπονιού
- Τοποθετήστε σε κάθε κύβο πεπονιού μια φετούλα προσούτο
- Βάλτε ενδιαμέσως λίγη ρόκα σαλάτα
- Ραντίστε παντού με ελάχιστο ελαιόλαδο και μπαλσάμικο
- Ρίξτε πιπέρι και αλάτι, όσο επιθυμείτε
Υπάρχουν άπειρες ιδέες για την συνταγή. Υπέροχη είναι και η σαλάτα με πεπόνι, μοτσαρέλα και προσούτο που μπορεί να γίνει κυρίως πιάτο.