Οι τροφές που προλαμβάνουν την πρόωρη εμμηνόπαυση - iefimerida.gr

Οι τροφές που προλαμβάνουν την πρόωρη εμμηνόπαυση

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ναι, πρόκειται για ένα φυσιολογικό στάδιο στον κύκλο και στη ζωή μιας γυναίκας. Γιατί όμως να το περάσετε πιο νωρίς απ' ότι, φυσιολογικά, είθισται να συμβαίνει;

Ο εμμηνορροϊκός κύκλος αρχίζει να διαταράσσεται σιωπηλά από την ηλικία των 45 μέχρι να σταματήσει οριστικά γύρω στα 50 (αν και αυτό δεν είναι οριστικό και απόλυτο και διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα) και μαζί του να πάψει και η φυσική αναπαραγωγική ικανότητα.

Ωστόσο, εκατομμύρια γυναίκες σε όλον τον κόσμο μπαίνουν στη φάση αυτή πολύ νωρίτερα.

Όταν μιλάμε για πρόωρη εμμηνόπαυση στην ουσία αναφερόμαστε στην εμφάνιση των συμπτωμάτων (εφίδρωση, εξάψεις, κολπική ξηρότητα, κυκλοθυμία) και τελικά στην παύση της περιόδου πριν ή πολύ κοντά στην ηλικία των 40. Αυτό δεν είναι τόσο απλό αφού μπορεί να κάνει μια γυναίκα πιο επιρρεπή σε ασθένειες/παθήσεις όπως οστεοπόρωση και άνοια ενώ, παράλληλα, μπορει να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Γιατί μπαίνουμε στην εμμηνόπαυση; Η απάντηση είναι λόγω εξάντλησης των αποθεμάτων των ωαρίων στις ωοθήκες. Η πρόωρη εμφάνιση αυτού του φαινομένου όμως, κατά κύριο λόγο, οφείλεται σε κληρονομικούς λόγους. Σύμφωνα με έρευνες, βέβαια, αυτοάνοσα νοσήματα, όπως θυρεοειδής, διαβήτης ή ρευματοειδής αρθρίτιδα, επηρεάζουν.

Υπάρχει τρόπος μια γυναίκα να αναστείλλει αυτή τη διαδικασία και να υποβοηθήσει τη συνέχιση της περιόδου της;

Διάβασε ποιες τροφές προλαμβάνουν την πρόωρη εμμηνόπαυση στο BOVARY.GR.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ