Τι σημαίνει η 12η θέση για την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA - iefimerida.gr

Τι σημαίνει η 12η θέση για την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA

Φωτογραφία: Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και μαζί του πανηγύρισε και η Ελλάδα για το άλμα θέσεων που πέτυχε στη βαθμολογία της UEFA.

Πριν τη ρεβάνς του Ολυμπαικού με τη Ριέκα, η Ελλάδα βρισκόταν στην 15η θέση ωστόσο η πρόκριση σε συνδυασμό με τη νίκη των ερυθρόλευκων, χάρισαν στην Ελλάδα 1.000 βαθμούς.

Το άλμα τριών θέσεων έφερε τη χώρα μας στους 26.400 βαθμούς και στη 12η θέση, πάνω από τη 13η Αυστρία με 26.225 βαθμούς και την 14η Τσεχία με 25.775 βαθμούς.

Το όφελος της 12ης θέσης αν καταφέρουν οι ελληνικές ομάδες να κρατήσουν βέβαια τη χώρα μας εκεί, θα είναι τεράστιο. Γιατί θα σημαίνει πως την επόμενη σεζόν, η Ελλάδα θα έχει δεδομένα δύο ομάδες στους ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο πρωταθλητής λοιπόν για τη σεζόν 2019-2020 θα παίξει στα πλέι-οφ του Champions League, οπότε αν αποκλειστεί θα περάσει αυτόματα στους ομίλους του Europa League.

Ο Κυπελλούχος θα μπει απευθείας στους ομίλους του Europa League ενώ από εκεί και πέρα, ο 2ος του πρωαθλήματος θα παίξει στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο 3ος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και ο 4ος στον 2ο προκριματικό γύρο της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αν η Ελλάδα τώρα τερματίσει στην 13η ή την 14η θέση της βαθμολογία της UEFA τότε η κατάσταση θα διαμορφωθεί ως εξής:

Ο πρωταθλητής 3ο προκριματικό γύρο (Champions League)
Ο δεύτερος 2ο προκριματικό γύρο (Champions League)
O Κυπελλούχος 3ο προκριματικό γύρο (Europa League)
Ο τρίτος και ο τέταρτος, 2ο προκριματικό γύρο (Europa League)

Ακόμη πιο δύσκολα θα είναι τα πράγματα αν η Ελλάδα τερματίσει στην 15η θέση:

Ο πρωταθλητής 2ο προκριματικό γύρο (Champions League)
Ο δεύτερος 2ο προκριματικό γύρο (Champions League)
O Κυπελλούχος 3ο προκριματικό γύρο (Europa League)
Ο τρίτος και ο τέταρτος, 2ο προκριματικό γύρο (Europa League)

Ακόμη βέβαια υπάρχει αρκετός δρόμος. Για την Ελλάδα θα είναι ιδανικό να προκριθούν τουλάχιστον δύο από τις τρεις ομάδες που μετέχουν στα πλέι-οφ του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ έχει σαφές προβάδισμα απέναντι στην Έστερσουντ ενώ η ΑΕΚ μετά το 0-0 με την Μπριζ στο Βέλγιο, έχει αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης.

Πιο δύσκολα είναι σαφώς τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό αφού μετά την ήττα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο εντός έδρας με σκορ 3-2, προσδοκά τουλάχιστον σε μια καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα στο «Σαν Μαμές» το οποίο θα προσφέρει βαθμούς στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα UEFA βαθμολογία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ