Σαουδική Αραβία: Συνελήφθη 14χρονος επειδή χόρευε Macarena στο δρόμο! [βίντεο] - iefimerida.gr

Σαουδική Αραβία: Συνελήφθη 14χρονος επειδή χόρευε Macarena στο δρόμο! [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα 14χρονο αγόρι συνελήφθη στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας επειδή χόρευε στους ρυθμούς της «Macarena» σε έναν κεντρικό δρόμο.

Η αστυνομία της Μέκκα είπε ότι το παιδί κατηγορείται για «ανάρμοστη δημόσια συμπεριφορά» επειδή χόρευε στους ρυθμούς του γνωστού ποπ τραγουδιού της δεκαετίας του 1990, αλλά και για παρακώλυση συγκοινωνίας.

Στο βιντεοκλίπ των 45΄΄ που έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου ο νεαρός σταματά στη μέση του δρόμου κι αρχίζει να λικνίζεται στους ρυθμούς του τραγουδιού κάνοντας τις γνωστές χορευτικές φιγούρες.

Το βίντεο αναρτήθηκε πέρυσι στους ιστότοπους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά η σύλληψη του παιδιού αναφέρθηκε τη Δευτέρα.

Ορισμένοι χρήστες των social media αποκάλεσαν το παιδί «θρύλο» και «ήρωα», αλλά ορισμένοι συμφώνησαν με τις σαουδαραβικές αρχές ότι η συμπεριφορά του εφήβου ήταν «ανήθικη».

Τελικά το παιδί αφέθηκε ελεύθερο χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες, αφού έλαβε απλώς μια προειδοποίηση. Τόσο το αγόρι όσο και ο κηδεμόνας του, αφού ανακρίθηκαν, «υπέγραψαν μια υπεύθυνη δήλωση ότι ο έφηβος δεν θα επιδοθεί ξανά σε συμπεριφορές που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του ή τη ζωή άλλων», επεσήμανε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών.

«Η δήλωση αυτή είχε απλώς στόχο να προειδοποιήσει το αγόρι για τις πιθανές επιπτώσεις στην ασφάλειά του καθώς και να φροντίσει για την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών», εξήγησε το υπουργείο.

Στις αρχές του μήνα ένας τραγουδιστής, ο Αμπντάλα αλ Σαχάνι, συνελήφθη επειδή σε μια εμφάνισή του επί σκηνής στην πόλη Ταϊφ της νοτιοδυτικής Σαουδικής Αραβίας χόρεψε έναν χορό που οι αρχές έχουν απαγορέψει με την αιτιολογία ότι ενθαρρύνει τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Ενώ τον περασμένο μήνα συνελήφθη μια νεαρή γυναίκα από την αστυνομία Ηθών επειδή φορούσε μια μίνι φούστα κι ένα κοντό μπλουζάκι σε αρχαιολογικό χώρο.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ