Τσίπρας: Αν είμασταν κυβέρνηση θα είχαμε απελάσει την Τρόικα - iefimerida.gr

Τσίπρας: Αν είμασταν κυβέρνηση θα είχαμε απελάσει την Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να απειλήσει η Ελλάδα με άτακτη χρεοκοπία την Ευρώπη, ζήτησε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Πρέπει να παίξουμε αυτό το χαρτί γιατί τότε η Ευρωζώνη θα έχει μεγαλύτερο πρόβλημα από εμάς, υποστήριξε, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «θεατρική παράσταση» τα όσα διεξάγονται τις τελευταίες μέρες, καθώς, είναι «ένα θέατρο δήθεν διαπραγμάτευσης μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού».
«Κάποιοι ισχυρίζονται ότι διαπραγματεύονται», είπε, ενώ για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη τόνισε πως «έχει επιλέξει και τον ρόλο του κονφερασιέ σ΄ αυτήν τη διαδικασία της θεατρικής παράστασης».
Τέλος, επεσήμανε ότι «έχουν συναινέσει άπαντες στα μέτρα για το νέο δάνειο, το οποίο, καθώς φαίνεται, θα είναι μεγαλύτερο από 130 δισ. ευρώ και με συνέπειες ιδιαίτερα αρνητικές για τον λαό».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε διαγραφή του χρέους ή περιθώριο χρόνου 3 ετών στην Ελλάδα χωρίς την υποχρέωση καταβολής τόκων και χρεολυσίων. «Το χρέος είναι μη διαχειρίσιμο ακόμη και μετά το PSI» είπε χαρακτηριστικά.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση θα είχε απελάσει τους υπαλληλίσκους δεύτερης διαλογής που μας έχει στείλει η Τρόικα για να μας επιβάλουν τους όρους τους, είπε σε κάποια άλλη στιγμή των δηλώσεών του, ενώ για το ενδεχόμενο παράτασης του βίου της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, είπε: «Τα κόμματα που τη στηρίζουν αν μπορούσαν θα καταργούσαν και τις εκλογές.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ