Ο Ντόναλντ Τραμπ κοιτάει την έκλειψη χωρίς προστατευτικά γυαλιά και τα κοινωνικά δίκτυα κάνουν... πάρτι [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Ντόναλντ Τραμπ κοιτάει την έκλειψη χωρίς προστατευτικά γυαλιά και τα κοινωνικά δίκτυα κάνουν... πάρτι [εικόνες]

Φωτογραφία: (AP Photo/Andrew Harnik)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φωτιά» πήραν τα κοινωνικά δίκτυα στις ΗΠΑ μετά τη δημοσιοποίηση μιας φωτογραφίας του Ντόναλντ Τραμπ να κοιτάει τη χτεσινή έκλειψη ηλίου χωρίς τα ειδικά προστατευτικά γυαλιά...

Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων... ξεσάλωσαν και έσπευσαν να σχολιάσουν με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να «αγνοήσει» τις προειδοποιήσεις των ειδικών και να κοιτάξει κατάματα το φαινόμενο.

Ειδικοί από τις ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει ότι όσοι κοιτάξουν τον ουρανό χωρίς τα προστατευτικά γυαλιά μπορεί να υποστούν μόνιμες και σοβαρές βλάβες στα μάτια τους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κοιτάει την έκλειψη χωρίς προστατευτικά γυαλιά και τα κοινωνικά δίκτυα κάνουν... πάρτι [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Αυτό, όμως, δεν πτόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, που μόλις βγήκε στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου έστρεψε το βλέμμα του προς τον ουρανό και έδειξε με το δάχτυλό του προς τον ήλιο. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ένας εκ των συνεργατών του ακούστηκε να λέει: «Μην κοιτάτε!».

Someone shouts "don't look" as Pres. Trump looks up without eclipse glasses on as solar eclipse passes over D.C. https://t.co/rJC0R7jw4H pic.twitter.com/LaGX8IlMGF

Όπως φαίνεται, όμως, ήταν πλέον πολύ αργά... Τα φλας των φωτογράφων άστραψαν και ο Τραμπ απαθανατίστηκε να κοιτάει το φαινόμενο με γυμνό μάτι. Παρότι στη συνέχεια φόρεσε τα προστατευτικά γυαλιά, το «κακό» είχε ήδη γίνει.

Αυτή το... στιγμιαίο λάθος του «κοσμεί» σήμερα το πρωτοσέλιδο της ταμπλόιντ New York Daily News. «Όχι τόσο φωτεινά!» γράφει ο τίτλος ενώ λίγο πιο κάτω σχολιάζεται ειρωνικά: «Ο Τραμπ αγνοεί τις ψεύτικες προειδοποιήσεις των ΜΜΕ και κοιτάει την έκλειψη».

A White House aide in the crowd below shouted “Don’t look!” right as @POTUS looked.

Our #SolarEclipse Edition: https://t.co/l0NO46gCGN pic.twitter.com/x0ToMxtXnU

Ευτυχώς η Πρώτη Κυρία Μελάνια αλλά και ο γιος του ζευγαριού Μπάρον, δεν υπέπεσαν στο ίδιο σφάλμα με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κοιτάει την έκλειψη χωρίς προστατευτικά γυαλιά και τα κοινωνικά δίκτυα κάνουν... πάρτι [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Χαμός στο Twitter

Μόλις η φωτογραφία έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο, οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων άρχισαν να την αναπαράγουν με ταχύτατους ρυθμούς.

Συνόδευαν δε, τη φωτογραφία και με εύστοχα σχόλια... Ο Βρετανός ηθοποιός Ντέιβιντ Σνάιντερ έγραψε στο Twitter ένα φανταστικό μίνι διάλογο μεταξύ του Τραμπ και επιστημόνων της χώρας: «Επιστήμονες: Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική. Τραμπ: Η κλιματική αλλαγή είναι ένα ψέμα. Επιστήμονες: Μην κοιτάτε τον ήλιο την ώρα της έκλειψης».

Κάτω από την απάντηση του Τραμπ υπάρχει η φωτογραφία του την ώρα που κοιτάει τον ήλιο.

Scientists: Climate change is real.
Trump: Climate change is a hoax!
Scientists: Don't look at the sun during #SolarEclispe2017
Trump: pic.twitter.com/uvGSsyJEUo

«Επιστήμονες: Μην κοιτάτε τον ήλιο. Τραμπ: Κράτα τα γυαλιά μου» έγραψε κάποιος άλλος χρήστης.

Scientists: Don't look straight at sun during eclipse.
Trump: Hold my glasses. pic.twitter.com/3MySTJYq4d

«Δεν μπορείς να δεις τις δημοσκοπήσεις αν δεν δεν βλέπεις καθόλου!» αναφέρει άλλος χρήστης.

can't see your approval rating if you can't see at all pic.twitter.com/UPPLeseFBR

Ο δημοσιογράφος Πάτρικ Τάκερ έγραψε: «Είσαι fake news».

You're fake news. pic.twitter.com/qa6cO2M4Ld

Φυσικά, οι χρήστες του διαδικτύου δεν σταμάτησαν εκεί... Δημιούργησαν και μια σειρά από ξεκαρδιστικά memes για να διακωμωδήσουν το γεγονός.

Live Video of Donald Trump Post Eclipse pic.twitter.com/zxavycPYS8

O Ντόναλντ Τραμπ μετά την έκλειψη

Me: ending my day searching Donald Trump eclipse memes#Eclipse2017 pic.twitter.com/wx9c7wrLQX

Εγώ όταν είδα όλα τα memes για τον Τραμπ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ memes έκλειψη ηλίου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ