Οι εξαγωγές κάλυψαν τις απώλειες της εγχώριας αγοράς χαλυβδοσωλήνων - iefimerida.gr

Οι εξαγωγές κάλυψαν τις απώλειες της εγχώριας αγοράς χαλυβδοσωλήνων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανθεκτική αποδείχθηκε η βιομηχανία παραγωγής χαλυβδοσωλήνων παρά την ύφεση καθώς η αυξημένη εξαγωγική δραστηριότητα κορυφαίας εταιρείας του κλάδου, κατάφερε να καλύψει τις απώλειες της εγχώριας αγοράς σύμφωνα με κλαδική μελέτη της ICAP.

Το μέγεθος της εγχώριας αγοράς χαλυβδοσωλήνων μειώθηκε κατά 16% το 2016 , ενώ η σωρευτική μείωση της περιόδου 2007-2016 εκτιμάται σε 68% περίπου.

Η αγορά έχει υποστεί ισχυρότατο πλήγμα από τη γενικότερη ύφεση και την κατακόρυφη πτώση του τομέα έργων/κατασκευών και τη συρρίκνωση επενδύσεων.

Μικρές αυξομειώσεις παρατηρούνται στην αγορά χαλυβδοσωλήνων την τελευταία τριετία, έπειτα από μια περίοδο έντονης πτωτικής πορείας. Η κατακόρυφη πτώση της ζήτησης τα τελευταία χρόνια για χαλυβδοσωλήνες είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας κάποιων επιχειρήσεων με μακρόχρονη παρουσία.

Από την άλλη πλευρά όμως, οδήγησε κορυφαίες βιομηχανίες στην αναζήτηση διεξόδου στις διεθνείς αγορές, ως αντιστάθμισμα στις απώλειες από την εγχώρια αγορά.

Στην κλαδική μελέτη της Icap επισημαίνεται ότι η ζήτηση για χαλυβδοσωλήνες συνδέεται άμεσα με την πορεία του κλάδου των κατασκευών (δημόσια και ιδιωτικά τεχνικά έργα, οικοδομική δραστηριότητα κλπ.).

Με τη σειρά τους, οι παράγοντες που επηρεάζουν τη ζήτηση για τα συγκεκριμένα προϊόντα εξαρτώνται από τη γενικότερη πορεία της οικονομίας, την εξέλιξη των επενδύσεων, τις χορηγήσεις δανείων κλπ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ICAP χαλυβδοσωλήνες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ