Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τον κομμουνισμό -Στα μαχαίρια Αλεξιάδης- Κυρανάκης [βίντεο] - iefimerida.gr

Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση για τον κομμουνισμό -Στα μαχαίρια Αλεξιάδης- Κυρανάκης [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονη είναι η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας μετά την άρνηση Κοντονή να συμμετάσχει η Ελλάδα στο συνέδριο της Εσθονικής προεδρίας της ΕΕ για τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων.

«Τα εγκλήματα της Σταλινικής περιόδου καταδίκασε ο ίδιος ο Χρουστσόφ που διαδέχτηκε τον Στάλιν. Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται Σοβιετικότερος των Σοβιετικών για ψηφοθηρικούς λογούς» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδακης.

Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση, που δεν έχει καμιά ευαισθησία και ψηφίζει τα μνημόνια δυο - δυο έχει ευαισθησία στην κάλυψη των εγκλημάτων στου Σταλινισμού.

Ωστόσο, η ένταση είχε ξεκινήσει νωρίτερα, όταν ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Τρυφών Αλεξιάδης απευθυνόμενος στα στελέχη της ΝΔ είπε ότι «Ξεχνάτε από ποια πολιτική οικογένεια κατάγεστε και ποιοι ήταν οι συνεργάτες των Γερμανών στην Ελλάδα» προκαλώντας, την οργή του αναπληρωτή Εκπροσώπου της ΝΔ, Κώστα Κυρανάκη.

Ο Κυρανάκης αντέδρασε στο άκουσμα λέγοντας «Ντροπή σας για όσα είπατε. Ζητώ να ανακαλέσετε γιατί αφήνετε αισχρά υπονοούμενα του Αυριανισμού». Μάλιστα, όταν ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για θύματα και δολοφονίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρκέστηκε να απαντήσει πως επί σταλινικού καθεστώτος υπήρχαν μόνο ορισμένα "ζητήματα δημοκρατίας", αποφεύγοντας να καταδικάσει ανοιχτά τις πρακτικές εκείνης της περιόδου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ