fbpx Γλώσσα τηγανητή, meunière | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Γλώσσα τηγανητή, meunière

Γλώσσα τηγανητή, meunière
21|08|2017 | 13:52

Είναι μια κλασική γαλλική συνταγή που αναβαθμίζει εξαιρετικά το φίνο ψάρι που είναι η γλώσσα.

Μη φοβηθείτε το βούτυρο, η γλώσσα meunière το ζητάει, θα κάνετε ένα πιάτο σαν πραγματικοί σεφ. Σερβίρετε την γλώσσα με ρύζι, με φασολάκια βουτύρου, με πατάτες στον ατμό ή μια απλή σαλάτα.

Υλικά

  • Φιλέτα γλώσσας (φρέσκια είναι καλύτερο, κατεψυγμένη αν δεν έχετε άλλη λύση)
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • Χυμός μισού λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός ψιλοκομμένος

Γλώσσα τηγανητή, meunière | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Πλύντε το ψάρι σε δροσερό νερό βρύσης και σκουπίστε το καλά -Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Αλευρώστε το ελαφρά, πετάξτε το υπερβολικό αλεύρι
  • Βάλτε 1,5 κουταλιά βούτυρο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά -Τηγανίστε το ψάρι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, ίσως και λιγότερο αν είναι λεπτό
  • Βγάλτε το ψάρι από το τηγάνι -Καθαρίστε το τηγάνι με χαρτί και ρίξτε μέσα 1,5 κουταλιά βούτυρο, προσθέστε τον χυμό λεμονιού
  • Αφήστε για μισό λεπτό να δέσει η σος και ρίξτε την στο ψάρι -Σερβίρετε αμέσως, γαρνίρετε με μαϊντανό και φέτες λεμονιού

Γλώσσα τηγανητή, meunière | iefimerida.gr 1

Οι Ιταλοί πήραν την συνταγή και την αναβάθμισαν -Εβαλαν κάπαρη, την ονόμασαν Sole Piccata:

Γλώσσα τηγανητή, meunière | iefimerida.gr 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ