Πυρετός στις ΗΠΑ: Εκατομμύρια άνθρωποι ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν την ολική έκλειψη σελήνης [εικόνες]

Από τα ανατολικά ως τα δυτικά, ο πυρετός ανεβαίνει στις ΗΠΑ πριν από την ολική έκλειψη.

Εκατομμύρια άνθρωποι ετοιμάζονται να παρατηρήσουν, σήμερα Δευτέρα, το φαινόμενο. Καμιά άλλη ολική έκλειψη δεν είχε συμβεί στις ΗΠΑ από το 1928.

Το φαινόμενο αποκαλείται ήδη «η Μεγάλη αμερικανική έκλειψη» και θα είναι ορατό την Δευτέρα 21 Αυγούστου από το πρωί -τοπική ώρα- σε μια επιφάνεια από τα ανατολικά ως τα δυτικά της χώρας.


Κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, εκατομμύρια τουρίστες και ερασιτέχνες αστρονόμοι άρχισαν να καταφθάνουν στις πόλεις όπου θα μπορούν να δουν καθαρά την Σελήνη να καλύπτει το φως του Ηλιου και το σκοτάδι να πέφτει ξαφνικά για μερικά δέκατα του δευτερολέπτου.

Στην πόλη Ορεγκον, στα ανατολικά, θα είναι το φαινόμενο πιο ορατό από τις 09:05 τοπική ώρα, πριν η έκλειψη γίνει ολική 75 λεπτά αργότερα. Στην πολιτεία αναμένονται 1 εκατομμύριο τουρίστες ενώ ανάρπαστες γίνονται οι θέσεις στην πόλη Μαντράς, όπου θα πέσει σκοτάδι για 2 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα.

Συνολικά, 12 εκατομμύρια άνθρωποι οι οποίοι ζουν σε ζώνη 113 χιλιομέτρων σε 14 πολιτείες των ΗΠΑ θα μπορούν να παρακολουθήσουν την ολική έκλειψη. Εκατομμύρια άλλοι θα μπορούν ωστόσο να δουν μερική έκλειψη, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία αστρονομίας.

Η έκλειψη θα ολοκληρώσει το πέρασμά της στις 14:48 τοπική ώρα στην Νότια Καρολίνα, στην πλευρά του Ατλαντικού, κοντά στην πόλη Τσάρλεστον. Εκεί, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία είναι ήδη γεμάτα, ενώ ακόμη και οι θέσεις πάρκινγκ στοιχίζουν μια περιουσία.

Την Κυριακή, πολλοί τουρίστες περπατούσαν ήδη δίπλα στο νερό, παρατηρώντας με ανησυχία τις αλλαγές στον ουρανό και τις εναλλαγές ήλιου και νεφώσεων, με βροχή και μεγάλη θερμοκρασία. Εκατομμύρια επισκέπτες αναμένονται στην Νότια Καρολίνα. Στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, όπου η έκλειψη θα είναι μερική, όλοι έσπευδαν να προμηθευτούν ειδικά γυαλιά, ενώ οι εφημερίδες ανακοίνωναν τα σημεία αγοράς τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ έκλειψη Σελήνης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ