Ισπανία: Ο ιμάμης που εμπλέκεται στις επιθέσεις της Καταλονίας ήταν στις Βρυξέλλες όταν έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα - iefimerida.gr

Ισπανία: Ο ιμάμης που εμπλέκεται στις επιθέσεις της Καταλονίας ήταν στις Βρυξέλλες όταν έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα

Tα ίχνη του 40χρονου ιμάμη Αμπντελμπακί Ας Σάτι έχουν χαθεί από την Τρίτη/ Φωτογραφία: Virginia Mayo/ AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ιμάμης, σε βάρος του οποίου υπάρχουν υποψίες ότι είναι μέλος του πυρήνα των τζιχαντιστών, που ευθύνεται για τις επιθέσεις στην Καταλονία είχε διαμείνει στην κοινότητα Μέχελεν, στην ευρύτερη περιοχή των Βρυξελλών.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της κοινότητας του Βιλβόρντε, Χανς Μπόντε στο Γαλλικό Πρακτορείο, «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτω ο ιμάμης Αμπντελμπακί Ας Σάτι, ο οποίος καταζητείται από τις ισπανικές αρχές, διέμεινε στο Μέχελεν από τον Ιανουαρίου έως τον Μάρτιο του 2016».

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την πληροφορία που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο VRT, για τον ηλικίας περίπου 40 ετών, ιμάμη.

Ο ιμάμης Αμπντελμπακί Ας Σάτι, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από την Τρίτη, ευθύνεται ενδεχομένως για την ριζοσπαστικοποίηση των νεαρών που εντάχθηκαν στον πυρήνα μαζί του.

Ο υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης του Βελγίου, Τέο Φράνκεν, ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter ότι «ο ιμάμης Αμπντελμπακί Ας Σατί δεν ήταν γνωστός με αυτό το όνομα» στο Γραφείο Αλλοδαπών.

«Δεν υπέβαλε ποτέ αίτημα ούτε έλαβε άδεια παραμονής στο Βέλγιο όμως πιθανόν μετέβη στο Βέλγιο» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Όπως μεταδίδουν ισπανικά ΜΜΕ, ο Ας Σατί, το σπίτι του οποίου στην πόλη Ριπόλ, στους πρόποδες των Πυρηναίων, ερεύνησαν οι αρχές το Σάββατο, είχε φυλακιστεί για πταίσματα.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες El Pais και El Mundo, που επικαλούνται πηγές της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας, στην φυλακή, απ’ όπου βγήκε τον Ιανουάριο του 2012, έκανε παρέα με κρατούμενους που συνδέονταν με τις επιθέσεις ισλαμιστών του Μαρτίου του 2004 στην Ισπανία, οι οποίες προκάλεσαν τον θάνατο 191 ανθρώπων.

Τον Μάρτιο του 2016, οι Βρυξέλλες βρέθηκαν στο στόχαστρο μιας διπλής τρομοκρατικής επίθεσης με απολογισμό 32 νεκρούς και περισσότερους από 150 τραυματίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ιμάμης Βρυξέλλες Ισπανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ