fbpx Μαρμελάδα με δαμάσκηνα εποχής | GASTRONOMIE | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
GASTRONOMIE

Μαρμελάδα με δαμάσκηνα εποχής

Μαρμελάδα με δαμάσκηνα εποχής
19|08|2017 | 19:51

Σας προτείνω μια ελαφριά μαρμελάδα, ελάχιστα λιωμένη που μπορείτε να φάτε και ως άλειμμα στο ψωμί ή ως σος με γιαούρτι.

Υλικά

  • 1 κιλό δαμάσκηνα ώριμα
  • 350 γραμμάρια ξανθιά ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας σιρόπη αγαύης
  • 1 κλωνάρι βανίλιας
  • 1/2 λεμόνι

Μαρμελάδα με δαμάσκηνα εποχής | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Πλύντε καλά τα δαμάσκηνα και κόψτε τα στα δύο, πετάξτε τα κουκούτσια και τοποθετήστε τα σε κατσαρόλα
  • Ρίξτε την ζάχαρη και το σιρόπι, σπάστε το κλωνάρι βανίλιας και ρίξτε το στα δαμάσκηνα
  • Σκεπάστε και αφήστε για τουλάχιστον 4 ώρες -Η ζάχαρη θα λιώσει τα φρούτα, ανακατέψτε κάπου κάπου
  • Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βράστε για 30 λεπτά περίπου, χωρίς νερό
  • Ανακατέψτε, να μη στεγνώσει, ρίξτε τον χυμό μισού λεμονιού, είναι έτοιμη
  • Τοποθετήστε την μαρμελάδα σας σε γυάλινο σκεύος και διατηρήστε την στο ψυγείο για 1 μήνα

Μαρμελάδα με δαμάσκηνα εποχής | iefimerida.gr 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ