Κρούγκμαν: «Αναγκάζουν την Ελλάδα να πεθάνει στην λιτότητα» - iefimerida.gr

Κρούγκμαν: «Αναγκάζουν την Ελλάδα να πεθάνει στην λιτότητα»

Π.Κρούγμαν: «Αναγκάζουν την Ελλάδα να πεθάνει στην λιτότητα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόβλεψη πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα μέσα στην ύφεση που βρίκεται αυτήν την στιγμή, κάνει ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν σε άρθρο του με τίτλο «Η ελληνική μέγγενη».

Διατυπώνοντας μία σειρά από ερωτήματα που αφορούν στις τρέχουσες εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ζήτημα, ο Κρούγκμαν, διερωτάται, «Πόσο σφιχτά είναι τα μέτρα που ζητά η Τρόικα να πάρει ο ελληνικός λαός», και συνεχίζει λέγοντας «στόχος του προγράμματος που ακολουθεί η Ελλάδα είναι η επιστροφή της σε πρωτογενές και μεγάλο πλεόνασμα. Αυτό όμως δεν πρόκειται να επιτευχθεί».

«Πως μια χώρα βυθισμένη στην ύφεση θα παράξει πρωτογενές πλεόνασμα; Αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί», τόνισε ο κ. Κρούγκμαν.

«Στην τρέχουσα συγκυρία η Ελλάδα αναγκάζεται να πεθάνει στη λιτότητα για να αποπληρώσει τους διεθνείς πιστωτές της... Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ», επισημαίνει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ