Ψυχασθενής... ένας στους δέκα καθηγητές και δασκάλους - iefimerida.gr

Ψυχασθενής... ένας στους δέκα καθηγητές και δασκάλους

Ψυχασθενής... ένας στους δέκα καθηγητές και δασκάλους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά βίας από δασκάλους προς μαθητές τους, την ώρα που σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν στην δημοσιότητα οι περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης της χώρας, περίπου ένας στους δέκα δασκάλους και καθηγητές πάσχει από κάποιο είδος... ψυχολογικής νόσου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, όσοι βρίσκονται σε αυτό το 10-12% δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στις αίθουσες. Επιπροσθέτως, το μεγαλύτερο ποσοστό των αναφορών που υποβλήθηκαν στον Συνήγορο του Πολίτη και στον Κύκλο Δικαιωμάτων του Παιδιού το 2010 αφορούσε τις σχέσεις μαθητών-καθηγητών κι έφτανε το 34%!

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», τα αποκαλυπτικά αυτά στοιχεία προβληματίζουν ιδιαίτερα την ηγεσία του υπ. Παιδείας. Το πρώτο βήμα για τον ακριβή εντοπισμό όλων αυτών που δεν είναι σε θέση να διδάξουν σε τάξεις θα είναι η εφαρμογή της αξιολόγησης.

Ελλείψει αξιολόγησης όμως σήμερα, ο εντοπισμός των προβληματικών περιπτώσεων είναι δύσκολος, και μια πρώτη εικόνα αποκτούν οι διευθύνσεις εκπαίδευσης όπου και απευθύνονται οι δάσκαλοι και καθηγητές λίγο πριν από τον διορισμό τους.

Δεκάδες καταγγελίες για καθηγητές αδιάφορους, περίεργους ή που χρήζουν ψυχιατρικής βοήθειας δέχεται και ο Συνήγορος του Πολίτη (ΣτΠ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ