Την «άμεση απελευθέρωσή του» ζήτησε ο Άντερς Μπρέιβικ [εικόνες] - iefimerida.gr

Την «άμεση απελευθέρωσή του» ζήτησε ο Άντερς Μπρέιβικ [εικόνες]

Την «άμεση απελευθέρωσή του» ζήτησε ο Άντερς Μπρέιβικ [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να απελευθερωθεί άμεσα ζητά ο «Μακελάρης της Νορβηγίας» Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος είχε προκαλέσει τον θάνατο 77 ανθρώπων στις 22 Ιουλίου του 2011.

Στην αίτηση αποφυλάκισής του, ο Μπέριβικ δηλώνει πως τα εγκλήματά του τα διέπραξε προκειμένου να «σώσει την πατρίδα από επίθεση προδοτών, για να προστατέψει τον νορβηγικό εθνικό πληθυσμό». «Δεν αποδέχομαι τη φυλάκιση. Απαιτώ να απελευθερωθώ αμέσως», δήλωσε ο 32χρονος δράστης των επιθέσεων όταν παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου του Όσλο, το οποίο αναμένεται να δώσει εντολή να τεθεί υπό προσωρινή κράτηση.

Την «άμεση απελευθέρωσή του» ζήτησε ο Άντερς Μπρέιβικ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο Μπρέιβικ αρνήθηκε εκ νέου να δηλώσει ένοχος, μολονότι αναγνώρισε ότι είναι ο δράστης των επιθέσεων αυτών. «Εμείς το κίνημα της νορβηγικής αντίστασης δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια την ώρα που μας έχουν μετατρέψει σε μειονότητα στη χώρα μας», δήλωσε, σημειώνοντας ότι έδρασε για να «υπερασπιστεί το λαό του, τον πολιτισμό του τη θρησκεία του».

Ο Μπράιβικ, με μαύρο κοστούμι και γραβάτα σε ανοιχτό γαλάζιο, όταν εισήλθε στην αίθουσα του δικαστηρίου έκανε έναν χαιρετισμό, φέρνοντας τα χέρια του, όπως ήταν δεμένα με τις χειροπέδες, σε σχήμα γροθιάς πάνω στην καρδιά, και στη συνέχεια τα έτεινε προς την υπεράσπιση. Ήταν ένας «χαιρετισμός προς την άκρα δεξιά», σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γκέιρ Λίπσταντ.

Την «άμεση απελευθέρωσή του» ζήτησε ο Άντερς Μπρέιβικ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο 32χρονος πυροβολούσε για περισσότερο από μία ώρα κατά των μελών της νεολαίας των Εργατικών που είχαν συγκεντρωθεί στο νησί Ουτόγια στις 22 Ιουλίου, αφού είχε πυροδοτήσει βόμβα κοντά στην έδρα της νορβηγικής κυβέρνησης στο Όσλο.

Την «άμεση απελευθέρωσή του» ζήτησε ο Άντερς Μπρέιβικ [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ