«Σφαγή» σε φυλακή της Βενεζουέλας με 37 νεκρούς κρατούμενους - iefimerida.gr

«Σφαγή» σε φυλακή της Βενεζουέλας με 37 νεκρούς κρατούμενους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: AP Photo/Ariana Cubillos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε φυλακή της στα νότια της Βενεζουέλας όταν οι δυνάμεις ασφαλείς εισέβαλαν σε αυτή για να ανακτήσουν τον έλεγχο τον οποίο προηγουμένως είχαν καταλάβει οι φυλακισμένοι.

Μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουγαν να πέφτουν πυροβολισμοί για αρκετές ώρες. Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της πολιτείας Αμαζόνας, Λιμποριο Γκουαρούλα όπου βρίσκεται η συγκεκριμένη φυλακή, έκανε λόγο για «σφαγή» ενώ τόνισε ότι όλα τα θύματα ήταν κρατούμενοι.

Από την πλευρά τους οι εισαγγελικές αρχές ενημέρωσαν ότι 14 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συμπλοκών.

Όπως μεταφέρουν τα διεθνή Μέσα, στη φυλακή που βρίσκεται σε τροπικό δάσος, ήταν κρατούμενοι 105 άνθρωποι οι οποίοι περίμεναν να δικαστούν.

Ο κυβερνήτης Γκουαρούλα που πρόσκειται στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, δήλωσε ότι οι κρατούμενοι είχαν οπλιστεί επειδή φοβούνταν επίθεση από την κολομβιανή ανταρτική οργάνωση ELN που είχε ορκιστεί να εκδικηθεί το θάνατο ενός μέλους της στην ίδια φυλακή.

«Οι φυλακισμένοι οπλίστηκαν ώστε να είναι έτοιμοι για την επίθεση των ανταρτών αλλά οι Αρχές είπαν ότι θα τους αφοπλίσουν και θα τους δώσουν προστασία, αυτό οδήγησε στην έφοδο», είπε ο κυβερνήτης της περιοχής στο γερμανικό πρακτορείο dpa.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση στις φυλακές της Βενεζουέλας με το ξέσπασμα της κρίσης επιδεινώθηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βενεζουέλα φυλακή σφαγή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ