Παπαμιχαήλ: «Δεν υπάρχει στήριξη από την Πολιτεία, μόνοι χορηγοί» - iefimerida.gr

Παπαμιχαήλ: «Δεν υπάρχει στήριξη από την Πολιτεία, μόνοι χορηγοί»

Ευθύνες στην Πολιτεία από τον Ελληνα αθλητή/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: OlympiacsLondon2012
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καμία στήριξη από την πλευρά της Πολιτείας προς το πρόσωπο του δεν έχει ο Έλληνας πρωταθλητής του βάδην, Αλέξης Παπαμιχαήλ.

Ο 28χρονος αθλητής φιλοξενήθηκε στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94.6 και στην εκπομπή του Σταύρου Χονδροθύμιου, όπου μίλησε για τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές του βάδην στην Ελλάδα αλλά και την πρόσφατη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου:

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις συνθήκες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Λονδίνου:

«Ήταν δύσκολες οι συνθήκες. Ήμασταν εκεί 14 ημέρες, όμως ο καιρός στο Λονδίνο ήταν απρόβλεπτος και την ημέρα του αγώνα μας γύρισε σε ζέστη παρ’ ότι έβρεχε. Αυτό επηρέασε όλους τους αθλητές».

Για την στήριξη που του παρέχει η Πολιτεία:

«Δεν υπάρχει στήριξη από την πολιτεία. Πέρα από κάποιους μικρούς τοπικούς χορηγούς που μας βλέπουν κάθε μέρα είμαστε μόνοι μας. Και για να έρθουν οι επιτυχίες χρειάζεται και στήριξη. Ότι πετυχαίνουμε είναι καθαρά από προσωπική προσπάθεια».

Για τα χαρακτηριστικά του αθλήματος:

«Είναι πιο διαφορετικό και ευχάριστο να αγωνίζεσαι εκτός σταδίου. Εμείς για να καταλάβετε τρέξαμε έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Υπάρχουν κριτές παντού και προσέχουν αν κινούμαστε σωστά. Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα του βάδην και η ομορφιά του. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και σταντ-μπάι ως το τελευταίο μέτρο. Είναι ένα μοναχικό αγώνισμα, αρκετά δύσκολο. Τα νέα τα παιδιά δεν έρχονται σε αυτό το αγώνισμα».

Για το πώς επέλεξε να κάνει βάδην:

«Επί της ουσίας ξεκίνησα από ένα πείσμα για το αν μπορώ να κάνω την κίνηση του βάδην. Με πίεζε αρκετά και ένας προπονητής μου να ξεκινήσω. Έκανα ένα μήνα προπόνηση και πήγα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα».

Για το ποια διοργάνωση του έχει μείνει στο μυαλό:

«Μου έχουν μείνει οι αγώνες του 12 καθώς εκεί είχα τις περισσότερες επιτυχίες. Έσπασα κάποια ρεκόρ που κρατούσαν πάρα πολλά χρόνια. Σίγουρα και το Ρίο ήταν μία αξιόλογη χρονιά, ωστόσο ξεχωρίζω τους αγώνες του Λονδίνου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αλεξης παπαμιχαηλ στίβος πολιτεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ