Κομισιόν: «Η Ελλάδα έχει ήδη ξεπεράσει όλες τις προθεσμίες» - iefimerida.gr

Κομισιόν: «Η Ελλάδα έχει ήδη ξεπεράσει όλες τις προθεσμίες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυξάνεται ώρα με την ώρα η πίεση προς την ελληνική πλευρά. Το μεσημέρι ήταν η σειρά του Αμαντέου Αλταφάζ, εκπροσώπου του Επιτρόπου Ολι Ρεν να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου:

Οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της για να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών το Μάρτιο στη χώρα, βρίσκονται «ήδη πέραν των προθεσμιών» που είχαν προβλεφθεί, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Και συμπλήρωσε: «Σ' αυτό το στάδιο η μπάλα βρίσκεται στην περιοχή των ελληνικών αρχών». «Ελπίζαμε ότι οι απαραίτητες αποφάσεις θα είχαν ληφθεί αυτό το Σαββατοκύριακο και ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια συνεδρίαση του Eurogroup, για να τις επικυρώσει», δήλωσε ο κ. Αλταφάζ.

«Ολα τα μέρη είναι δεσμευμένα να κάνουν το μέγιστο, αλλά υπάρχουν προθεσμίες που απλώς δεν μπορούμε να αγνοήσουμε», επέμεινε ο εκπρόσωπος.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν οι απαραίτητες δεσμεύσεις για να προχωρήσουμε» εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, πρόσθεσε διαβεβαιώνοντας πως «όλοι είναι έτοιμοι να συνεδριάσουν μόλις τα στοιχεία βρεθούν στο τραπέζι».

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Επιτροπή στο ζήτημα της μείωσης του επιτρεπόμενου κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, αναφέροντας πως σε πολλές χώρες, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Αλταφάζ αρνήθηκε ότι η Ευρώπη εφαρμόζει «πολιτικές Τσαουσέσκου», επιβάλλοντας τη βίαιη μείωση του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα και επισήμανε τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι μια «τεχνική κυβέρνηση» και ότι στηρίζεται στη μεγάλη πλειοψηφία της Βουλής, σχολιάζοντας δε συνέντευξη της επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, δήλωσε ότι στην Επιτροπή δεν εξετάζονται «σχέδια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».

Τόνισε τέλος ότι η Επιτροπή ανησυχεί για τις πιθανές επιπτώσεις της ελληνικής εκκρεμότητας στη ζώνη του ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ