Καταδικάζει τα ρατσιστικά επεισόδια στη Βιρτζίνια η Μέρκελ -Αποκρουστική βια των ακροδεξιών - iefimerida.gr

Καταδικάζει τα ρατσιστικά επεισόδια στη Βιρτζίνια η Μέρκελ -Αποκρουστική βια των ακροδεξιών

Καταδικάζει τις ρατσιστικές επιθέσεις στη Βιρτζίνια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον χαρακτηρισμό «αποκρουστική» η Γερμανίδα καγκελάριος καταδίκασε την συμπεριφορά των Αμερικανών λευκών ρατσιστών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο στη Βιρτζίνια.

«Η καγκελάριος εκφράζει τη θλίψη της για τον θάνατο αυτής της νέας γυναίκας (...). Πέραν αυτής της επίθεσης, πρέπει να ειπωθεί ότι οι σκηνές που είδαμε σε αυτή την πορεία των εξτρεμιστών της άκρας δεξιάς ήταν απόλυτα αποκρουστικές. Επιδείχθηκαν ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός και το μίσος στις πλέον απαράδεκτες μορφές τους», τόνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων δημοσιογράφων.

Κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων το Σάββατο, σκοτώθηκε μία 32χρονη όταν ένας οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του, εσκεμμένα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πάνω στους αντιδιαδηλωτές οι οποίοι συμμετείχαν σε μια κινητοποίηση εναντίον της παρουσίας στο Σάρλοτσβιλ εθνικιστικών, νεοναζιστικών και ρατσιστικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων μελών της Κου Κλουξ Κλαν (ΚΚΚ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέρκελ ρατσιστές Βιρτζίνια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ