Η Fitch βλέπει ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους - iefimerida.gr

Η Fitch βλέπει ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

ίκος αξιολόγησης Fitch
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποστηρίζει πως το πιο πιθανό σενάριο για τις εξελίξεις στην Ελλάδα είναι η ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους. Αν και σύμφωνα με το Reuters. Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία με έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη δεν μπορεί να αποκλειστεί.

«Η Fitch εκτιμά ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε ελεγχόμενη αναδιάρθρωση χρέους», μεταδίδει το πρακτορείο επικαλούμενο την πρόσφατη έκθεσή του για την αγορά δομημένων τίτλων τις ΗΠΑ και για Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η Fitch, ωστόσο, αναφέρει ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, που μπορεί να περιλαμβάνει και έξοδο από την Ευρωζώνη, η οποία θα επιφέρει πιο καταστροφικό αποτέλεσμα για το σύνολο των χρηματοοικονομικών συναλλαγών της Ελλάδας».

Σε περίπτωση εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, το πρόβλημα γίνεται πολύ πιο σύνθετο, καθώς η επιστροφή σε μια υποτιμημένη δραχμή συνεπάγεται έλλειψη τίτλων εκπεφρασμένων σε ευρώ, καταλήγει η έκθεση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ