Rare-Medium rare-Welldone: Αποκωδικοποιούμε την ορολογία του ψησίματος

Πόσες φορές μπορεί να θέλαμε το κρέας μας καλοψημένο, να το περιμέναμε με αγωνία, αλλά όταν έφτασε στο τραπέζι συνειδητοποιήσαμε ότι ήταν τελικά πολύ ωμό για τα γούστα μας;

Ή το αντίθετο..Πόσες φορές ζητήσαμε Medium Rare και μας ήρθε ένα ωραιότατο (κατά τα άλλα) Well done φιλετάκι δίχως ίχνος ροζ χρώματος;

Οσοι γνωρίζουν από κρέας και ψήσιμο, τονίζουν ότι τα κόκκινα κρέατα και δη το βοδινό θέλουν ελάχιστο ψήσιμο. Αντίθετα τα λευκά κρέατα πρέπει να ψήνονται πολύ καλά.

Κόκκινο κρέας θεωρείται το μοσχαρίσιο κρέας, το χοιρινό κρέας, το αρνί και το κατσίκι, καθώς και οποιοδήποτε παράγωγο αυτών, όπως ο κιμάς και τα παϊδάκια. Λευκό κρέας θεωρείται κυρίως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, το κουνέλι και το ψάρι.

Ωστόσο πολλές φορές, είτε από άγνοια (δε γνωρίζουμε τη βασική ορολογία του ψησίματος) είτε από ερασιτεχνισμό (ο σεφ δεν γνωρίζει την ορορλογία του ψησίματος) καταλήγουμε με το κρέας μας ψημένο λάθος. Για να αποφύγουμε λοιπόν τις κακοτοπιές (αφού το φαγητό μας είναι ιερό) καλό θα είναι να μάθουμε να μιλάμε στη γλώσσα του κρέατος.

Διαβάστε αναλυτικά την ορολογία του ψησίματος στο BOVARY.GR.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φιλέτα ψήσιμο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ