Κορκίδης: «Οι κόκκινες γραμμές κατέληξαν... κόκκινες κορδέλες» - iefimerida.gr

Κορκίδης: «Οι κόκκινες γραμμές κατέληξαν... κόκκινες κορδέλες»

Κορκίδης: «Οι κόκκινες γραμμές κατέληξαν... κόκκινες κορδέλες»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μείωση του κατώτατου μισθού ισοδυναμεί με «κούρεμα» του 13ου και 14ου μισθού, δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης, που μίλησε για παγίδες για το σύνολο των αμοιβών του ιδιωτικού τομέα, τονίζοντας ότι οι κοινωνικοί εταίροι νοιώθουν ηττημένοι, αφού δεν έγιναν σεβαστές οι κόκκινες γραμμές που είχαν θέσει.

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις των πολιτικών αρχηγών με την κυβέρνηση και την Τρόικα, ο Βασίλης Κορκίδης είπε χαρακτηριστικά πώς «νοιώθουμε ηττημένοι, ως κοινωνικοί εταίροι, αφού οι κόκκινες γραμμές κατέληξαν ...κόκκινες κορδέλες. Η μείωση του κατώτατου μισθού ισοδυναμεί με κούρεμα 13ου και 14ου μισθού, ενώ κρύβει παγίδες για το σύνολο των αμοιβών του ιδιωτικού τομέα».

Ο Βασίλης Κορκίδης υπενθύμισε ότι οι κοινωνικοί εταίροι παραμένουν σταθεροί στις θέσεις τους για διατήρηση του κατώτατου μισθού, όπως έχει συμφωνηθεί στην ΕΓΣΣΕ, στη διατήρηση του θεσμού των κλαδικών συμβάσεων, τον 13ο και 14ο μισθό και στην αξιοπρεπή διαβίωση των παλιότερων γενεών.

«Με μεγάλη αγωνία παρακολουθούμε τις διαβουλεύσεις, συναισθανόμαστε τη κρισιμότητα των στιγμών για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας και ως εκπρόσωποι του εμπορίου δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε για τη διαφύλαξη των επιχειρήσεών μας και για το επίπεδο διαβίωσης του ελληνικού λαού», καταλήγει ο Βασίλης Κορκίδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ