Οι αρχές της Κίνας ερευνούν 3 μεγάλες πλατφόρμες επικοινωνίας για παράνομο διαδικτυακό περιεχόμενο - iefimerida.gr

Οι αρχές της Κίνας ερευνούν 3 μεγάλες πλατφόρμες επικοινωνίας για παράνομο διαδικτυακό περιεχόμενο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: pexels
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κινεζικές Αρχές για το διαδίκτυο ξεκίνησαν έρευνες αναφορικά με τρεις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης -- Tencent's Wechat, Sina Weibo και Baidu Tieba – διότι δεν παρεμπόδισαν την κυκλοφορία παράνομου διαδικτυακού περιεχομένου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας (CAC).

Η CAC είχε λάβει καταγγελίες από χρήστες ότι παράνομο περιεχόμενο, με πορνογραφικό, βίαιο ή τρομοκρατικό χαρακτήρα και ψευδείς πληροφορίες, κυκλοφορεί σε αυτές τις τρεις πλατφόρμες, σύμφωνα με ανακοίνωση που ανάρτησε ο κρατικός φορέας στο διαδίκτυο. Το παράνομο περιεχόμενο είναι επιζήμιο για την εθνική και τη δημόσια ασφάλεια και την δημόσια τάξη, ανέφερε η CAC.

Οι εταιρίες θεωρούνται ύποπτες ότι παραβίασαν τη νομοθεσία για την κυβερνοασφάλεια καθώς δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τη δημοσιοποίηση των πληροφοριών και τη διασπορά τους στις πλατφόρμες τους, δήλωσε αξιωματούχος της CAC.

Το Sina Weibo, η πλατφόρμα microblogging που είναι γνωστή ως το κινεζικό Twitter, η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat και το Baidu Tieba, ένα από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά φόρουμ στη χώρα, θεωρούνται οι τρεις μεγαλύτερες πλατφόρμες επικοινωνίας στην Κίνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ