Εκατοντάδες δελφίνια ξεβράστηκαν στη Μασαχουσέτη - iefimerida.gr

Εκατοντάδες δελφίνια ξεβράστηκαν στη Μασαχουσέτη

αίνιγμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εκατόμβη δελφινιών εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα η παραλία του Κέιπ Κοντ στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, καθώς σε διάστημα μικρότερο του ενός μηνός, 116 δελφίνια έχουν μυστηριωδώς εξοκείλει στις ακτές. Παρά τις προσπάθειες ειδικών και εθελοντών ήδη τα 84 από αυτά έχασαν τη μάχη.

Τα ερωτηματικά είναι πολλά και οι θεωρίες ποικίλλουν καθώς το φαινόμενο αυτό παρατηρείται από τις 12 Ιανουαρίου και μάλιστα σε μια περίοδο του χρόνου η οποία θεωρείται ευνοϊκή για τα συγκεκριμένα θαλάσσια θηλαστικά. Κάποιοι αποδίδουν το φαινόμενο στη γεωγραφία της περιοχής, αρκετοί στην κλιματική αλλαγή και άλλοι στη συμπεριφορά των ίδιων των θηλαστικών. Ισως όμως η πιο πιθανή εκδοχή είναι πως κατά την αναζήτηση τροφής τα δελφίνια χάνουν τον προσανατολισμό τους και ξεβράζονται όταν η παλίρροια πέφτει.

Δεδομένου πως τα τελευταία 12 χρόνια ξεβράζονται κατά μέσο όρο 37 δελφίνια ετησίως, οι επιστήμονες μιλούν για τεράστια αύξηση του φαινομένου. Σύμφωνα μάλιστα με τον Μάικ Μπουθ, μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης IFAW για την προστασία των άγριων και εξημερωμένων ζώων και επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης, τις επόμενες ημέρες η κατάσταση θα επιδεινωθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ