Η Καρολίνα του Μονακό έγινε 60 ετών -Η παρακμή μιας «θεάς» [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Καρολίνα του Μονακό έγινε 60 ετών -Η παρακμή μιας «θεάς» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Caroline Louise Marguerite μπήκε στη μυθική ιστορία του Μονακό πολύ πριν από τη γέννησή της το 1957. Είναι η πρώτη κόρη του πρίγκιπα Ρενιέ Γ' και της εμβληματικής Αμερικανίδας σταρ Γκρέις Κέλι.

Ηρθε στη ζωή για να ενσαρκώσει μια ιστορία αγάπης που έκανε όλο τον πλανήτη να ονειρεύεται. Φωτογράφοι, επίσημες εμφανίσεις και πρωτόκολλα είναι τα απαραίτητα συστατικά με τα οποία μεγάλωσε η Καρολίνα, η οποία δεν ήταν προορισμένη να γίνει πριγκίπισσα στο κρατίδιο, παρότι ήταν το μεγαλύτερο παιδί, γιατί ήταν κορίτσι. Αλλά ποτέ δεν υπέφερε από ζήλια για τον αδελφό της Αλβέρτο που ανέλαβε τον θρόνο.

Η Καρολίνα του Μονακό έγινε 60 ετών -Η παρακμή μιας «θεάς» [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η Καρολίνα του Μονακό έγινε 60 ετών -Η παρακμή μιας «θεάς» [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Αυτή η ελευθερία απέναντι στον θρόνο χάρισε στην Καρολίνα μια χρυσή νεότητα την οποία γλέντησε στο Παρίσι. Η ομορφιά της υπήρξε λιγότερο φινετσάτη και μυστήρια από της καλονής μητέρας της -και ερμηνεύτριας του Χίτσκοκ- Γκρέις Κέλι, αλλά ήταν εντυπωσιακή.

Η Καρολίνα του Μονακό έγινε 60 ετών -Η παρακμή μιας «θεάς» [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Σπούδαζε Φιλοσοφία την ημέρα και διασκέδαζε με σαμπάνια στο νυχτερινό Παρίσι. Εκείνη την εποχή γνωρίζει τον πρώτο της σύζυγο, Philippe Junot, μορφή του τζετ σετ και 17 χρόνια μεγαλύτερό της. Παντρεύτηκαν το 1979, αλλά πήραν διαζύγιο δύο χρόνια αργότερα.

Η Καρολίνα θεωρείται μια από τις ωραιότερες γυναίκες στον κόσμο, αγαπημένη των κοσμικών περιοδικών. Κυνηγήθηκε άγρια από τους παπαράτσι και κάθε λεπτομέρεια της ζωής της έγινε θέμα στα παγκόσμια περιοδικά.

Η Καρολίνα του Μονακό έγινε 60 ετών -Η παρακμή μιας «θεάς» [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Η Καρολίνα του Μονακό έγινε 60 ετών -Η παρακμή μιας «θεάς» [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Η Καρολίνα του Μονακό έγινε 60 ετών -Η παρακμή μιας «θεάς» [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Οι σκοτεινές στιγμές
Μετά την αποτυχία του πρώτου της γάμου, η Καρολίνα του Μονακό αντιμετώπισε το πιο σκληρό πράγμα στη ζωή της: η μητέρα της πέθανε σε αυτοκινητικό δυστύχημα, στις 14 Σεπτεμβρίου 1982. Το δράμα που συγκλόνισε το Μονακό αλλά και τον κόσμο ολόκληρο έκανε την Καρολίνα πυλώνα της βασιλικής οικογένειας.

Η Καρολίνα του Μονακό έγινε 60 ετών -Η παρακμή μιας «θεάς» [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Η Καρολίνα στήριξε τον πατέρα της στην κηδεία της Γκρέις Κέλι, καθώς και στις δημόσιες τελετές που ακολούθησαν. Γίνεται έτσι ένα είδος «Πρώτης Κυρίας».

Αντιμετωπίζει τον νέο ρόλο της με αυτοπεποίθηση χάρη σε έναν νέο έρωτα με τον Στέφανο Κασιράγκι, γιο μιας οικογένειας βαθύπλουτων Ιταλών εργολάβων.

Η Καρολίνα του Μονακό έγινε 60 ετών -Η παρακμή μιας «θεάς» [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Το νέο ζευγάρι παντρεύτηκε το 1983 και έκανε τρία παιδιά, τον Αντρέα, τη Σαρλότ και τον Πιερ. Το Μονακό μπαίνει σε μια νέα, ευτυχισμένη εποχή, αλλά όχι για πολύ.

Η Καρολίνα του Μονακό έγινε 60 ετών -Η παρακμή μιας «θεάς» [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Η πριγκίπισσα Σαρλότ, σωσίας της μητέρας της. Είναι μοντέλο, κοσμική περσόνα και συχνάζει στους κύκλους των Ευρωπαίων γαλαζοαίματων. Και από την Σαρλότ λείπει η μυστηριώδης και μελαγχολική ομορφιά της Γκρέις Κέλι.

Η Καρολίνα του Μονακό έγινε 60 ετών -Η παρακμή μιας «θεάς» [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Το 1990 ο Κασιράγκι σκοτώνεται σε δυστύχημα. Συντετριμμένη, η πριγκίπισσα εγκαταλείπει το Μονακό με στόχο να ξαναρχίσει τη ζωή της από την αρχή και να διαφυλάξει τα παιδιά της από τα media. Εγκαθίσταται στο Saint-Rémy-de-Provence, στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας.

Η Καρολίνα του Μονακό έγινε 60 ετών -Η παρακμή μιας «θεάς» [εικόνες] | iefimerida.gr 10

Αυτή η μακρά περίοδος εξορίας αποδεικνύεται χρήσιμη και εκεί η Καρολίνα συναντά τον Ernst August του Αννόβερου, εξάδελφο της βασίλισσας Ελισάβετ. Μαζί του η Καρολίνα ανακαλύπτει εκ νέου τη χαρά της μητρότητας και φέρνει στον κόσμο την Αλεξάνδρα, το 1999. Αλλά ο γάμος της τελειώνει το 2009, ενώ στο μεταξύ η πριγκίπισσα χάνει τον πατέρα της, πρίγκιπα Ρενιέ, το 2005.

Η Καρολίνα του Μονακό έγινε 60 ετών -Η παρακμή μιας «θεάς» [εικόνες] | iefimerida.gr 11

Παραμένει, πάντως, στο τιμόνι της οικογένειας, ώσπου ο αδελφός της παντρεύεται τη Σαρλέν και αναλαμβάνει τα ηνία του πριγκιπάτου. Σήμερα η Καρολίνα είναι 60 ετών, με χαμένα τα σημάδια της μυθικής ομορφιάς της, αφού αρνήθηκε κάθε επέμβαση. Ασχολείται με φιλανθρωπίες, τα παιδιά της, τα ντεφιλέ μόδας και τα τέσσερα εγγόνια της.

Η Καρολίνα του Μονακό έγινε 60 ετών -Η παρακμή μιας «θεάς» [εικόνες] | iefimerida.gr 12
Η Καρολίνα του Μονακό έγινε 60 ετών -Η παρακμή μιας «θεάς» [εικόνες] | iefimerida.gr 13
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καρολίνα Μονακό παρακμή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ