Ινδός έτρεξε 9.964 χλμ. μέσα σε 100 ημέρες -Εμεινε 40 κιλά στο τέλος

«Χτυπημένος» από φουσκάλες, ασθένειες και τραυματισμούς, ένας Ινδός υπερμαραθωνοδρόμος δεν κατάφερε τελικά να πετύχει τον στόχο του να τρέξει 10.000 χλμ. μέσα σε 100 ημέρες, καθώς η εξάντληση τον «νίκησε».

Ο Σαμίρ Σινγκ, ο «δρομέας της πίστης» όπως τον αποκαλούν στη χώρα του, έφτασε πολύ κοντά. Διένυσε 9.964,19 χλμ., τρέχοντας επί σχεδόν τρεις μήνες στο Μουμπάι, με ρούχα και παπούτσια που πήρε από φιλανθρωπίες και δαπανώντας μόλις 3 δολάρια την ημέρα.

Στο τέλος- όταν σταμάτησε την Κυριακή- ο ύψους 1,70 μ. δρομέας, που είχε στομαχικά προβλήματα και πυρετό, ζύγιζε μόλις 40 κιλά, έχοντας χάσει 16 κιλά σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Ο Σινγκ ξεκίνησε να τρέχει στις 29 Απριλίου, μέσα στην εξαντλητική ζέστη στο Μουμπάι, ενώ στην πορεία του ήρθε αντιμέτωπος με καταρρακτώδεις βροχές, χωρίς όμως να σταματήσει ούτε μέρα. Την Κυριακή έπρεπε να καλύψει 150 χλμ. για να πετύχει τον στόχο του, αλλά ο 44χρονος έτρεξε 114 χλμ., φτάνοντας βασανιστικά κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κάθε ημέρα, ο Σινγκ άρχιζε να τρέχει από τις γειτονιές με τις παράγκες στην πόλη και κατευθυνόταν στο επιχειρηματικό κέντρο. Πολλές φορές τον συνόδευαν θαυμαστές του. «Το ταξίδι των 100 χλμ. κάθε ημέρα ήταν μεγάλη πρόκληση, αλλά ήθελα να δείξω την αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος», δήλωσε στο AFP.

Η απόσταση που κάλυψε είναι μεγαλύτερη από το Σινικό Τείχος (5.500 χλμ.), ενώ έτρεξε πιο μακριά από τα 7.200 χλμ. που χωρίζουν το Μουμπάι από το Λονδίνο, σημειώνει το AFP.

Παρότι δεν τα κατάφερε, ο Σινγκ έχει ήδη βάλει στο μυαλό έναν μεγαλύτερο στόχο. Αρχικά θα ξεκουραστεί και στη συνέχεια θα προσπαθήσει να καλύψει τρέχοντας 40.000 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ινδός Σαμίρ Σινγκ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ