Χωρισμός-«βόμβα» για Ρόμαν Αμπράμοβιτς και Ντάσα Ζούκοβα [εικόνες] - iefimerida.gr

Χωρισμός-«βόμβα» για Ρόμαν Αμπράμοβιτς και Ντάσα Ζούκοβα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε σήμερα, Δευτέρα, η είδηση ότι ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, χωρίζει από τη σύζυγό του Ντάσα Ζούκοβα.

Μάλιστα, το πρώην, πλέον, ζευγάρι μίλησε ανοιχτά για τον χωρισμό του. «Μετά από 10 χρόνια που είμαστε μαζί, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να χωρίσουμε, αλλά παραμένουμε στενοί φίλοι, γονείς και συνεταίροι στα πρότζεκτ που έχουμε αναπτύξει μαζί», ανέφεραν αρχικά.

Και συνέχισαν: «Δεσμευόμαστε να μεγαλώσουμε μαζί τα δύο παιδιά μας. Επίσης, συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε ως συνιδρυτές του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μόσχα και του Πολιτιστικού Κέντρου στην Αγία Πετρούπολη».

Χωρισμός-«βόμβα» για Ρόμαν Αμπράμοβιτς και Ντάσα Ζούκοβα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

O 50χρονος Αμπράμοβιτς και η 36χρονη Ζούκοβα έχουν έναν γιο, τον Άαρον-Αλεξάντερ, 8 ετών, και μια κόρη, τη Λέα-Λου, 4 ετών. Και τα δύο παιδιά γεννήθηκαν στις ΗΠΑ.

Η Ζούκοβα, μεγαλωμένη στην Καλιφόρνια, συνάντησε τον Αμπράμοβιτς σε πάρτι παραμονής Πρωτοχρονιάς, το 2005, που διοργάνωσε ο επιχειρηματίας πατέρας της. Τότε ο δισεκατομμυριούχος Αμπράμοβιτς ήταν παντρεμένος με τη δεύτερη γυναίκα του, την Ιρίνα Βιατσεσλάβοβνα Μαλαντίνα, ενώ η Ζούκοβα εκείνη την εποχή διατηρούσε σχέση με τον Ρώστο τενίστα Μαράτ Σάφιν.

Ο Αμπράμοβιτς χώρισε από τη δεύτερη σύζυγό του το 2007 και έναν χρόνο αργότερα, το 2008, παντρεύτηκε τη Ζούκοβα, σε μια κλειστή γαμήλια τελετή. Μάλιστα, το ζευγάρι διατηρούσε κρυφό τον γάμο του για έξι ολόκληρα χρόνια, μέχρι το 2014, όταν η Wall Street Journal τον αποκάλυψε.

Χωρισμός-«βόμβα» για Ρόμαν Αμπράμοβιτς και Ντάσα Ζούκοβα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια η Ντάσα έδωσε την άδειά της στην εφημερίδα για να δημοσιευτεί το άρθρο, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς παντρεύτηκε τον ιδιοκτήτη της Τσέλσι.

Το ζευγάρι έχει σπίτια σε Λονδίνο, Μόσχα, Κολοράντο, στην Καραϊβική και στη Νότια Γαλλία, ενώ ο Αμπράμοβιτς διαθέτει μερικά από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα γιοτ στον κόσμο. Επίσης, έχει επτά αυτοκίνητα: 2 BMW, 3 Mercedes, 1 Range Rover και ένα... VW Golf αξίας 7.500 ευρώ.

Χωρισμός-«βόμβα» για Ρόμαν Αμπράμοβιτς και Ντάσα Ζούκοβα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Η Ντάσα είναι παιδί χωρισμένων γονιών, αφού η επιστήμονας μητέρα της άφησε τον επιχειρηματία όταν η κόρη της ήταν 3 χρόνων.

Μητέρα και κόρη μετακόμισαν στην Αμερική όταν η Ντάσα ήταν 10 ετών. Φοίτησε σε ένα ακριβό, πολυτελές εβραϊκό σχολείο στην Καλιφόρνια και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στη Σάντα Μπάρμπαρα. Μετά το τέλος των σπουδών της επέστρεψε στη Μόσχα, αλλά αργότερα μετακόμισε στο Λονδίνο.

Αυτός ήταν ο τρίτος γάμος για τον Αμπράμοβιτς, που βρίσκεται στη θέση Νο 151 στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο για το 2016, με την περιουσία του να ανέρχεται σε περίπου 8 δισ. ευρώ. Επίσης, είναι ο 13ος πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία.

Χωρισμός-«βόμβα» για Ρόμαν Αμπράμοβιτς και Ντάσα Ζούκοβα [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Χωρισμός-«βόμβα» για Ρόμαν Αμπράμοβιτς και Ντάσα Ζούκοβα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Πριν από τον γάμο του με τη Ζούκοβα, ο Αμπράμοβιτς ήταν παντρεμένος με την Ιρίνα Βιατσεσλάβοβνα Μαλαντίνα, πρώην αεροσυνοδό. Παντρεύτηκαν τον Οκτώβριο του 1991 και χώρισαν 16 χρόνια αργότερα, το 2007 - ένα διαζύγιο που φέρεται να κόστισε 150 εκατ. ευρώ στον Αμπράμοβιτς.

Και παρότι δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες του διαζυγίου τους, εκτιμάται ότι η Ιρίνα απεκόμισε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό από αυτό το διαζύγιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πλέον ιδιοκτήτρια μιας έπαυλης αξίας 18 εκατ. ευρώ στο δυτικό Σάσεξ, καθώς και δύο διαμερισμάτων στο Λονδίνο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι συμφώνησε να πληρώσει και για τα πέντε παιδιά που έχει αποκτήσει το ζευγάρι: Αννα, Αρκάντι, Σόνια, Ιρίνα και Ιλια.

Ο πρώτος γάμος του Αμπράμοβιτς τοποθετείται στο μακρινό 1988, τον Ιανουάριο, όταν νυμφεύθηκε την πρώτη του γυναίκα, Ολγα. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη με την Ιρίνα, η Ολγα υποστηρίζει ότι το μόνο που της άφησε ο δισεκατομμυριούχος ήταν ένα διαμέρισμα δύο δωματίων στη Μόσχα και ίσα-ίσα κάποια μετρητά για να μπορέσει να ζήσει τα πρώτα δύο χρόνια μετά τον χωρισμό τους, το 1989.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ