Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακινητών λαθρομεταναστών - iefimerida.gr

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακινητών λαθρομεταναστών

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακινητών λαθρομεταναστών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οχτώ άνδρες στην Λαχαναγορά του Ρέντη συνέλαβε η αστυνομία, μετά από πληροφορίες που είχε, σύμφωνα με τις οποίες, οι άνδρες αυτοί ήταν διακινητές λαθρομεταναστών, τελικά, κατά την σύλληψή τους, εντοπίστηκαν και 113 λαθρομετανάστες.

Η σπείρα δραστηριοποιήτο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και ασχολείτο με το να στέλνει λαθρομετανάστες από την Ελλάδα στην Ιταλία, μέσω του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας.

Μετά τον έλεγχο της αστυνομίας στα διόδια της Ελευσίνας, ένα Ι.Χ ακινητοποιήθηκε, και διαπιστώθηκε πως μέσα σε αυτό υπήρχαν 89 μετανάστες στοιβαγμένοι. Ακινητοποιήθηκε επίσης και ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που χρησιμοποιείτο σαν προπομπός.

Ταυτόχρονα έγινε επιχείρηση και στην αποθήκη στου Ρέντη όπου βρέθηκαν άλλοι 24 αλλοδαποί, οι οποίοι, λόγω μηχανικής βλάβης του Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου, που θα τους μετέφερε, είχαν αποβιβασθεί από αυτό και είχαν επιστρέψει στην αποθήκη. Κατά τις δύο επιχειρήσεις συνελήφθησαν τα οκτώ μέλη του κυκλώματος και ειδικότερα δύο Έλληνες και έξι αλλοδαποί, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η οργάνωση λάμβανε από κάθε αλλοδαπό, ως αμοιβή, το ποσό των 4.000 ευρώ, χρήματα που κατέβαλλαν συγγενείς τους, στη χώρα καταγωγής ή στη χώρα προορισμού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ