Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες]

ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΛΟΒΙΝΗ

Υστερα από 15 χρόνια η Chanel προσθέτει στην ήδη εμβληματική αρωματική συλλογή της ένα ολοκαίνουργιο άρωμα. Το όνομα αυτού Gabrielle. Και η άφιξή του πολυαναμενόμενη. Το λανσάρισμά του δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα ιδιαίτερο γεγονός, το οποίο, μάλιστα, συνδέθηκε και με την Ελλάδα…

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη πρώτη παρουσίαση του Gabrielle Chanel στο Παρίσι με το λαμπερό πάρτι στο Palais de Tokyo, η Chanel επέλεξε να λανσάρει το ολοκαίνουργιο άρωμά της (το πρώτο μετά το Chance το 2002) με φόντο το Ναό του Ποσειδώνα. Δημοσιογράφοι από χώρες της Μεσογείου και των Βαλκανίων βρέθηκαν κατά ομάδες τη δεύτερη εβδομάδα του Ιούλιου στο Crecotel Cape Sounio για τη γνωριμία τους με το Gabrielle Chanel και μέσω αυτού με την ίδια την Gabrielle. H γυναίκα που με τη φιλοσοφία της άλλαξε μια για πάντα τη μόδα, η ιδρύτρια του οίκου μόδας που συνδέθηκε όσο κανείς άλλος με τη Γαλλία μπορεί να είναι γνωστή ανά την υφήλιο ως Coco αλλά το πραγματικό της όνομα ήταν Gabrielle. Και η Gabrielle Chanel είναι το πρόσωπο που τιμά φέτος ο γαλλικός οίκος λανσάροντας με το μικρό της όνομα μια τσάντα (Chanel's Gabrielle) και ένα άρωμα (Gabrielle Chanel). Μια τσάντα και ένα άρωμα που και τα δύο αντανακλούν την επαναστατική προσωπικότητα της Gabrielle. Μια τσάντα (πολλές στην πραγματικότητα καθώς κυκλοφορεί σε πολλούς συνδυασμούς χρωμάτων και υφασμάτων) και ένα άρωμα που δίχως αμφιβολία θα ήταν αυτά που θα επέλεγε και για την ίδια σήμερα, αν ζούσε, η Coco.

Η γνωριμία με το Gabrielle, ξεχωριστή εμπειρία Chanel

Μετά από μια μικρή βόλτα στο μπλε του Αργοσαρωνικού, μια ολόλευκη αίθουσα με το λογότυπο του γαλλικού οίκου προετοίμαζε τη… μετάβαση στον κόσμο της Chanel για τη γνωριμία με την Gabrielle Chanel και το Gabrielle Chanel.

Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η πρώτη σύσταση με την Gabrielle έγινε με ένα και μόνο επίθετο: Ανυπότακτη. Η περσόνα πίσω από το νέο άρωμα της Chanel είναι απλά ανυπότακτη, όπως και ο χαρακτήρας του αρώματος.

Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο χώρος στο Crecotel Cape Sounio είχε διαμορφωθεί ειδικά προκειμένου να αντανακλά στοιχεία από τη θρυλική προσωπικότητα της Gabrielle Chanel. Οι καλεσμένοι κινούνταν σε ένα χώρο με μίνιμαλ αισθητική, με βάση το λευκό χρώμα και κλήθηκαν να ανακαλύψουν αλλά και να ακολουθήσουν μερικές από τις διασημότερες φράσεις που αγαπούσε η ιδρύτρια του γαλλικού οίκου, φράσεις που χαρακτήρισαν την πορεία της και μυούν γρήγορα τον καθένα στη φιλοσοφία της ζωής της και στη φιλοσοφία του αρώματος. «Διάλεξε το δικό σου προορισμό», «Διάλεξε το δικό σου μονοπάτι», «Γίνε αυτή που θέλεις να είσαι και μείνε αληθινή με τον εαυτό σου», «Θέλω να είμαι μέρος του ότι συμβαίνει», «Επέλεξε, θέλησέ το και γίνε», «Αποφάσισα ποια θέλω να είμαι και αυτό είναι αυτή που είμαι», είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που ήταν γραμμένες επάνω στους τοίχους και στο πάτωμα δημιουργώντας έναν εικονικό λαβύρινθο, ενώ μέσω μιας οθόνης γίνονταν μια άλλου είδους γνωριμία με την Coco και τα σύμβολα της Chanel.

Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Mηνύματα επίκαιρα και διαχρονικά όπως και η σύνθεση του αρώματος Gabrielle, που σε κερδίζει ισορροπώντας τέλεια ανάμεσα στο φρέσκο, το σύγχρονο και σε κάτι τόσο κλασικό όσο η Chanel.

Και στη συνέχεια, στον επόμενο χώρο η πρώτη γνωριμία με το… μπουκάλι του Gabrielle Chanel. Φουτουριστικό και ολόχρυσο! Ενα ειδικό installation τόνιζε τις γραμμές και τον ειδικό σχεδιασμό, μέχρις τελευταίας λεπτομέρειας, του μπουκαλιού, και ταυτόχρονα σου έδινε την αίσθηση ότι είσαι έτοιμος να κάνεις μια βουτιά στην καρδιά του ολόχρυσου αρώματος.

Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Και φυσικά, ακολούθως, η γνωριμία με το άρωμα αυτό καθεαυτό, μια εμπειρία καταρχήν οσφρητική, ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Με τη βοήθεια ειδικών της Chanel όλοι οι καλεσμένοι ανακάλυπταν ένα ένα τα τέσσερα βασικά συστατικά του Gabrielle: Το ylang-ylang, τους πορτοκαλανθούς, το γιασεμί και το tuberose από την Grasse, το μπουκέτο λουλουδιών που συνθέτει το φανταστικό λουλούδι του Gabrielle Chanel. Ο δημιουργός του, ο αρωματοποιός της Chanel Olivier Polge ο άνθρωπος πίσω από το ολοκαίνουργιο φλοράλ άρωμα του γαλλικού οίκου, μιλά για το ονειρικό άνθος του Gabrielle, ένα ιδανικό λευκό λουλούδι, κράμα όλων όσα έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν στα αρώματα της Chanel. Πάντως η γνωριμία με τα και το άνθος του Gabrielle Chanel δεν ήταν μόνο οσφρητική αφού όλοι μας μπορούσαμε να θαυμάσουμε τα λευκόχρυσα πέταλά τους σε φωτογραφίες τους που βρίσκονταν παντού γύρω…

Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Και μετά τα τέσσερα βασικά συστατικά του Gabrielle Chanel το ίδιο το άρωμα: Από το άνοιγμα της συσκευασίας του (ένα κουτί σε χρώμα μεταλλικό κάτι μεταξύ χρυσού και ασημί που θυμίζει έντονα υφάσματα για τις haute couture δημιουργίες του Οίκου), την ειδική θήκη που το προφυλάσσει, το μπουκάλι (παραλληλόγραμμο, λιτό, κλασικό μπουκάλι αρώματος Chanel αλλά από φίνο λεπτό γυαλί το οποίο χρειάστηκαν χρόνια για να τελειοποιηθεί η κατασκευή του) και φυσικά… το άρωμα! Μια φανταστική αύρα λουλουδιών σε μια θερμή ξυλώδη βάση. Ελαφρύ στην αίσθηση, δυνατό και μεθυστικό στη μυρωδιά, μίνιμαλ και δυνατό ταυτόχρονα, φλοράλ αλλά με την αναγνωρίσιμη υπογραφή Chanel.

Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 9
Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 11
Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 12

Και μετά από όλο αυτό το συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με το Gabrielle Chanel ακολουθούσε μια... βουτιά στην ψηφιακή εποχή και στον κόσμο των selfies και του Instagram. H Chanel είχε φροντίσει και για αυτό στήνοντας ένα εκπληκτικό booth που παρέπεμπε στο μπουκάλι του Gabrielle, μέσα στο οποίο μπορούσες να περπατήσεις, να κάτσεις, να ξαπλώσεις και να βγάλεις όπως θέλεις τη φωτογραφία που θέλεις. Για το Instagram, το Facebook και όλα τα social media που εκείνες τις ημέρες της παρουσίασης πλημμύρισαν Ελλάδα χάρη στη Chanel που αποφάσισε να κάνει το ταξίδι γνωριμίας με το Gabrielle Chanel με φόντο το μπλε του Αργοσαρωνικού και το Ναό του Ποσειδώνα. Γιατί ακόμη και για ένα τέτοιο ταξίδι γνωριμίας υπάρχει καλύτερος προορισμός από την Ελλάδα;

Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 13
Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 14
Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 15
Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 16

Οι άνθρωποι της Chanel κατάφεραν να κάνουν τη γνωριμία με το ολοκαίνουργιο άρωμα του Οίκου μια εμπειρία ξεχωριστή, ιδιαίτερη και μοναδική όπως ακριβώς το άρωμα Gabrielle Chanel και η ιδρύτρια του Οίκου Gabrielle και τους ευχαριστούμε για αυτό!

Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 17

Λίγα λόγια για το άρωμα

Το Gabrielle Chanel είναι το άρωμα, το brand με το οποίο η Chanel επιστρέφει ύστερα από 15 χρόνια στο χώρο της αρωματοποιϊας. Ενα άρωμα που βγάζει αυτή την ανεξαρτησία, την επαναστατικότητα, την έντονη θηλυκότητα και την avant garde προσωπικότητα της δημιουργού του γαλλικού οίκου.

@Chanel

Ενα δυνατό άρωμα, με έντονη προσωπικότητα, φλοράλ (αλλά φλοράλ όπως κανείς θα ανέμενε από τη Chanel), δροσερό και απόλυτα σύγχρονο. Και απόλυτα εθιστικό τολμούμε να προσθέσουμε.

@Chanel

Οπως εξηγεί και η Chanel: «Το Gabrielle Chanel είναι ένα άρωμα για τη γυναίκα που επιλέγει το δικό της δρόμο, που αδιαφορεί για τις κοινωνικές συμβάσεις. Το Gabrielle Chanel δεν είναι ένα άρωμα που μεμψιμοιρεί. Είναι μια επαναστατική καρδιά που χτυπά σε κάθε γυναίκα για να αποκαλύψει τη μοναδική της ταυτότητα, τη φυσική της αύρα. Το άρωμα Gabrielle Chanel προσκαλεί τις γυναίκες να έχουν πίστη στο ποιες είναι και στο τι είναι ικανές να καταφέρουν για να βρουν τη δική τους φωνή».

Το Gabrielle Chanel θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από την 1η Σεπτεμβρίου.

@Chanel

@Chanel

Το λαμπερό πάρτι στο Παρίσι

Της παρουσίασης στην Αθήνα είχε προηγηθεί η λαμπερή παρουσίαση του Gabrielle Chanel στο Παρίσι. Το λανσάρισμα του ολοκαίνουργιου αρώματος της Chanel συνδυάστηκε με ένα λαμπερό πάρτι στο Palais de Tokyo παρουσία φυσικά του καλλιτεχνικού διευθυντή της Chanel Karl Lagerfeld, της μούσας του αρώματος Kristen Stewart και άλλων λαμπερών σταρ όπως η Katy Perry, η Cara Delevingne, η Caroline de Maigret και πολλοί άλλοι οι οποίοι διασκέδασαν υπό τους ήχους της μουσικής του Pharrell Williams.

Και εκεί η παρουσίαση του αρώματος έγινε μέσω της ανακάλυψης της προσωπικότητας τόσο της Gabrielle Chanel όσο και του αρώματος που φέρει το όνομά της: Με τις διάσημες φράσεις της, με τα συστατικά του αρώματος ένα ένα. Το Gabrielle Chanel πλημμύρισε και κατέκτησε το Παρίσι όπως χρόνια πριν είχε κάνει η ιδρύτρια του γαλλικού οίκου μόδας...

Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 22
Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 23
Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 24
Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 25
Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 26
Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 27
Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 28
Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 29
Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 30
Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 32
Η λάμψη της Chanel στο Σούνιο -Το νέο άρωμα Gabrielle μέθυσε την Αθηναϊκή Ριβιέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 33


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ gabrielle chanel Gabrielle Chanel Άρωμα σουνιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ