Οι περίεργες οσμές στον γυναικείο κόλπο και τι σημαίνει η καθεμία - iefimerida.gr

Οι περίεργες οσμές στον γυναικείο κόλπο και τι σημαίνει η καθεμία

Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γυναίκες μαθαίνουμε από μικρή ηλικία να φροντίζουμε τόσο την εξωτερική μας εμφάνιση, όσο και την υγιεινή μας.

Ενα από τα σημεία του σώματος που γίνεται προτεραιότητα μας είναι η ευαίσθητη περιοχή. Επισκεπτόμαστε το γυναικολόγο μας, κάνουμε τις τακτικές μας εξετάσεις και βρίσκουμε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης της.

Ωστόσο, συχνά αγνοούμε ότι κάθε μια από εμάς έχει τη δική της μοναδική και χαρακτηριστική μυρωδιά στην ευαίσθητη περιοχή.

Αυτό αν και μπορεί αρχικά να μας τρομάζει, είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό μιας και ο οργανισμός διαθέτει ένα σύστημα προστασίας που εξασφαλίζει τη χαμηλή οξύτητα του κόλπου και στο περιβάλλον του υπάρχουν έτσι τόσο υγρά, όσο και βακτήρια που δεν είναι βλαβερά για την υγεία του.

Υπάρχουν βέβαια φορές που μια αλλαγή στην οσμή του κόλπου μπορεί να σηματοδοτεί κάποιο πρόβλημα, αφού σημαίνει ότι έχει μεταβληθεί η ισορροπία του ph και αυτό συνδέεται με αιτίες όπως για παράδειγμα μια πιθανή μυκητίαση ή μια μόλυνση.

Διαβάστε περισσότερα για την σημασία της κάθε (διαφορετικής) οσμής του κόλπου στο BOVARY.GR.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόλπος γυναίκα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ