Κυβέρνηση: «Αριστερό αφήγημα» πριν τα ζόρια της τρίτης αξιολόγησης - iefimerida.gr

Κυβέρνηση: «Αριστερό αφήγημα» πριν τα ζόρια της τρίτης αξιολόγησης

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δεν έχουν τέλος οι συσκέψεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο με το βλέμμα στραμμένο στα «καυτά» μέτωπα του Φθινοπώρου και το λόγο αυτό, Αλέξης Τσίπρας και κάποιοι εκ των πρωτοκλασάτων υπουργών του είναι σε «ανοικτή γραμμή».

Βασικό θέμα στην «ατζέντα» του Μαξίμου αυτή τη στιγμή είναι: αφενός να υπάρξει αφενός ο καλύτερος δυνατός συντονισμός μεταξύ των υπουργών, καθότι σημειώνονται ανησυχητικά κρούσματα ασυνεννοησίας. Αφετέρου, σε στρατηγικό επίπεδο να προτάξουν τη διαχωριστική γραμμή Αριστερά- Δεξιά. Κάτι που φάνηκε και από τις δύο τελευταίες τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού, πριν πέσει η Κοινοβουλευτική «αυλαία». Με σαφή στόχευση να φανούν οι διαφορές μεταξύ Κουμουνδούρου και Πειραιώς, ώστε ο κ. Τσίπρας να συσπειρώσει το αριστερό του ακροατήριο και να προσεγγίσει τους κουρασμένους από τους φόρους πολίτες με… αριστερές πινελιές.

Το μυαλό στην Τρίτη αξιολόγηση

Επιπλέον, στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει και της άφιξης του Εμ. Μακρόν το Σεπτέμβριο αλλά και των θεσμών, σχεδιάζουν από τώρα τα επόμενα βήματά τους. Γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να είναι τυπικοί στους δημοσιονομικούς στόχους. Ανεξάρτητα από τις κορώνες κάποιων στελεχών που εκτοξεύονται μόνο και μόνο τέρψιν του εσωκομματικού ακροατηρίου.

Σημειωτέον, πως ο κ. Τσίπρας έχει πρόσφατα διαμηνύσει ότι «ο στόχος είναι τον Αύγουστο του 2018 να έχουμε βγει από τα μνημόνια. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε θα έχουμε αποτύχει». Εξ’ αυτού του λόγου αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι η Τρίτη αξιολόγηση θα είναι και «το τελικό κρας τεστ» από το οποίο θα εξαρτηθούν πολλά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ