Πυρετός συσκέψεων Τσίπρα με υπουργούς για επενδύσεις -Ερχεται Αθήνα το Σεπτέμβριο ο Μακρόν - iefimerida.gr

Πυρετός συσκέψεων Τσίπρα με υπουργούς για επενδύσεις -Ερχεται Αθήνα το Σεπτέμβριο ο Μακρόν

Φωτογραφίες: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σειρά συσκέψεων με υπουργούς και συνεργάτες έχει ο Αλέξης Τσίπρας με άξονα το επιχειρηματικό-αναπτυξιακό σκέλος Η κυβέρνηση έχει πρώτη προτεραιότητά της αυτή τη στιγμή το κυνήγι για επενδύσεις, καθώς θεωρούν ότι πρέπει να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και την πρόσφατη δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές.

Νωρίτερα σήμερα, ο Πρωθυπουργός είχε κοινή σύσκεψη με τους υπουργούς κ.κ. Σταθάκη, Παπαδημητρίου, Πιτσιόρλα και Κατρούγκαλο ενόψει τριών συναντήσεων το φθινόπωρο, τις οποίες η κυβέρνηση θεωρεί πολύ σημαντικές

Πρόκειται για:

1. Την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα, την οποία επιβεβαιώνουν από το κυβερνητικό στρατόπεδο και σύμφωνα με πληροφορίες θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Η ελληνική πλευρά βλέπει στα μάτια του Μακρόν έναν πολύτιμο «σύμμαχο» με δεδομένη την υποστηρικτική στάση που κράτησε η Γαλλία- ως ένας δεύτερος πόλος απέναντι στο Βερολίνο- για να υπάρξει συνολική συμφωνία και δη στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Εξ’ αυτού του λόγου, θεωρείται βέβαιο πως ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να στρώσει έδαφος ενόψει και της έναρξης της τρίτης αξιολόγησης του Προγράμματος. Επιπλέον μείζονος σημασίας θεωρείται η επενδυτική συνεργασία ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι.

2. Την διεξαγωγή του πρώτου ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας στην Κέρκυρα στις 14 Σεπτεμβρίου. Στο συνέδριο αυτό θα παραστεί και ο Ελληνας πρωθυπουργός ο οποίος θα έχει μάλιστα συνάντηση με τον Πάολο Τζεντιλόνι.

3. Η Ευρωαραβική Διάσκεψη που θα γίνει στις 9 και 10 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Η διάσκεψη οργανώνεται από ιδιώτες, τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Στην Διάσκεψη θα συμμετέχουν αξιωματούχοι, επιχειρηματίες και funds από τον αραβικό κόσμο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ