Τους πρόλαβαν λίγο πριν γεμίσουν την αγορά με πλαστά χαρτονιμίσματα - iefimerida.gr

Τους πρόλαβαν λίγο πριν γεμίσουν την αγορά με πλαστά χαρτονιμίσματα

πλαστά χαρτονομίσματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι άντρες του Λιμεναρχείου Βόλου μετά από μία συντονισμένη επιχείρηση κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν ένα 38χρονο και μία 35χρονη από την Αλβανία για παραχάραξη και κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, βενζινάδικα, περίπτερα και παντοπωλεία στο Βόλο.

Συγκεκριμένα, μετά από τρεις ελεγχόμενες συναντήσεις στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, αλλά και μέσα στην πόλη πραγματοποιήθηκε από τους Λιμενικούς αγορά χαρτονομισμάτων αμφιβόλου γνησιότητας αντί του χρηματικού ποσού των 120 ευρώ από τον 38χρονο αλλοδαπό.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα με παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού και τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που διατηρεί η 35χρονη στην πόλη του Βόλου, όπου η 35χρονη παρέδωσε για έλεγχο ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας.

Στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία φυσιγγιοθήκη με οκτώ φυσίγγια αγνώστων στοιχείων, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία ψηφιακή βιντεοκάμερα, μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και δύο κινητά τηλέφωνα.

Σε σωματική έρευνα που ακολούθησε στον 38χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαπέντε χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας και αναγραφόμενης αξίας έκαστο πενήντα ευρώ, καθώς επίσης ένα αλβανικό LEKE των διακοσίων και ένα ελληνικό των πεντακοσίων χιλιάδων δραχμών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας προέκυψε ότι για τον 38χρονο αλλοδαπό εκκρεμούσαν δύο ανεκτέλεστες δικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου του Βόλου. Από το Κεντρικό Λιμναρχείο Βόλου διενεργείται προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ