Champions League: Το προφίλ των 5 υποψήφιων αντιπάλων του Ολυμπιακού

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι θα μάθει ο Ολυμπιακός τον αντίπαλό του για τα πλέι οφ του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι», που είναι στο γκρουπ των ισχυρών, θα βρουν μπροστά τους μία εκ των:

  • Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)
  • Ριέκα (Κροατία)
  • Αστάνα (Καζακστάν)
  • Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
  • Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ)

Όπως γίνεται αντιληπτό, καμία από τις υποψήφιες αντιπάλους δεν μπορεί να φοβίζει τους «ερυθρόλευκους». Η Καραμπάγκ είναι η νταμπλούχος του Αζερμπαϊτζάν. Στον β' προκριματικό γύρο απέκλεισε με δύο νίκες τη Σαμτρέντια από τη Γεωργία (5-0, 0-1) και στον γ' προκριματικό τη Σερίφ Τιρασπόλ από τη Μολδαβία (0-0, 1-2). Πέρυσι είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League κερδίζοντας δύο φορές (2-0, 0-1) αλλά τερμάτισε τρίτη και αποκλείστηκε.

Η Ριέκα από την Κροατία κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της πέρυσι. Στον β' προκριματικό γύρο απέκλεισε με δύο νίκες τη Νιου Σεντς από την Ουαλία (2-0, 1-5) και στον γ' προκριματικό έκανε την έκπληξη απέναντι στη Σάλτσμπουργκ, περνώντας με δύο ισοπαλίες (1-1, 0-0).

Η Αστάνα είναι η πρωταθλήτρια του Καζακστάν. Στον β' προκριματικό γύρο απέκλεισε τη Σπάρτακς Γιούρμαλα από τη Λετονία (1-1, 0-1) και στον γ' προκριματικό τη Λέγκια Βαρσοβίας (3-1, 0-1). Ο Ολυμπιακός την αντιμετώπισε πέρυσι στο Europa League, συντρίβοντάς τη με 4-1 στο Φάληρο και μένοντας στο 1-1 εκτός έδρας.

Η Σλάβια Πράγας πήρε το πρωτάθλημα στην Τσεχία έπειτα από 8 χρόνια. Στον γ' προκριματικό απέκλεισε δύσκολα την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (1-0, 2-1), ενώ στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει δύο φορές τον ΟΦΗ, μετρώντας έναν αποκλεισμό στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA το 1993 (1-1, 1-0) και μια πρόκριση στο δεύτερο γύρο το 2000 (4-1, 2-2). Το 2001 την απέκλεισε ο Παναθηναϊκός στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League με δύο νίκες (1-2, 1-0), ενώ το 2002 απέκλεισε στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA τον ΠΑΟΚ (4-0, 1-0).

Όσο για Χάποελ Μπερ Σεβά, είναι η ομάδα που απέκλεισε πέρυσι τον Ολυμπιακό (0-0, 1-0) και προέρχεται από το δεύτερο σερί πρωτάθλημά της. Στον β' προκριματικό γύρο απέκλεισε με δύο νίκες τη Χόνβεντ από την Ουγγαρία (2-1, 2-3) και στον γ' προκριματικό ίδρωσε να βγάλει από τη μέση τη Λουντογκόρετς από τη Βουλγαρία (2-0, 3-1). Ο πρώην φορ της ΑΕΚ Τόμας Πέκχαρτ αγωνίζεται στους Ισραηλινούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ