Συνελήφθη ο νεαρός Βρετανός που σταμάτησε την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση Wannacry - iefimerida.gr

Συνελήφθη ο νεαρός Βρετανός που σταμάτησε την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση Wannacry

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό κράτηση τέθηκε από το FBI ο 23χρονος Βρετανός ερευνητής που σταμάτησε τον περασμένο Μάιο την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση εντοπίζοντας την αχίλλειο πτέρνα του ιού WannaCry.

Ο Μάρκους Χάτσινς κατηγορείται για την φερόμενη ανάμειξή του σ’ ένα άλλο κακόβουλο λογισμικό που είχε χρησιμοποιηθεί για κλοπή τραπεζικών στοιχείων και στοιχείων πιστωτικών καρτών.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Χάτσινς φέρεται να βοήθησε στην ανάπτυξη και διάδοση του ιού Kronos την περίοδο μεταξύ Ιουλίου 2014 και Ιουλίου 2015.

Τότε τα θύματα είχαν λάβει ένα «μολυσμένο» έγγραφο Word που όταν το άνοιγαν έδιναν εν αγνοία τους τη δυνατότητα στους χάκερ να κλέψουν χρήματα βάζοντας χέρι στους κωδικούς που είχαν για το internet banking.

Συνελήφθη ο νεαρός Βρετανός που σταμάτησε την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση Wannacry  | iefimerida.gr 0

Ο 23χρονος συνελήφθη στο Λας Βέγκας, όπου πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες δύο μεγάλα συνέδρια ερευνητών πληροφορικής , τα Black Hat και Def Con- που προσελκύουν και χάκερ. Στο δικαστήριο ψέλλισε μόνον κάποιες μονολεκτικές απαντήσεις στις λίγες ερωτήσεις που του έθεσε ο δικαστής. Φίλος του δήλωσε σοκαρισμένος με την εξέλιξη.

Μαζί με τον Χάτσινς κατηγορείται κι ένα δεύτερο, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, άτομο, που πιστεύεται ότι διαφήμιζε το λογισμικό Kronos στο AlphaBay, μια πλατφόρμα στο DarkWeb (το λεγόμενο “σκοτεινό Διαδίκτυο»).

Η μητέρα του Χάτσινς, Τζάνετ, δήλωσε εξοργισμένη με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο γιος της και είπε ότι είναι απίθανο να εμπλέκεται ο νεαρός στην υπόθεση, αφού ξόδεψε τεράστιο χρόνο για την αντιμετώπιση τέτοιων επιθέσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ