Αστυνομία Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου είναι ύποπτος για δωροληψία και απάτη - iefimerida.gr

Αστυνομία Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου είναι ύποπτος για δωροληψία και απάτη

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου -Φωτογραφία: Amir Cohen/Pool Photo via AP)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ύποπτος για δωροληψία, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε δύο υποθέσεις είναι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με την αστυνομία του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τοπικά αλλά και διεθνή ΜΜΕ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγορείται ότι έκανε «εμπορικές χάρες» στον ιδιοκτήτη της εφημερίδας Yediot Ahronot, με αντάλλαγμα τη θετική κάλυψη από το μέσο αυτό αλλά και της αποδοχής δωροδοκιών από έναν δισεκατομμυριούχο Χόλιγουντ.

«Απορρίπτουμε ολοκληρωτικά αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς» ανακοίνωσε το πολιτικό γραφείο του κ. Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες σε βάρος του δεν είναι τίποτε παρά απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης. «Δεν θα γίνει τίποτα, διότι δεν συνέβη τίποτα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Μπ. Νετανιάχου κατηγορείται για τέλεση αδικημάτων σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις. Η πρώτη, γνωστή ως «υπόθεση 1000», αφορά τις σχέσεις του με τον δισεκατομμυριούχο Χόλιγουντ παραγωγό Arnon Milchan, από τον οποίο φέρεται να αποδέχθηκε χιλιάδες λίρες και ακριβά δώρα. Οι έρευνες αναφέρουν ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός, αφού παρέλαβε πούρα και σαμπάνια, είχε πιέσει τον τότε υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι για λογαριασμό του κ Milchan, ο οποίος προσπαθούσε να αποκτήσει μια νέα αμερικανική βίζα.

Ο δικηγόρος του κ Νετανιάχου, έχει σχολιάσει τις σχετικές κατηγορίες στο παρελθόν: «Κάθε λογικός άνθρωπος γνωρίζει ότι δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια ποινική εμπλοκή όταν ένας φίλος δίνει σε έναν στενό του φίλο δώρο ένα κουτί πούρων»

Η δεύτερη υπόθεση, γνωστή ως «υπόθεση 2000» αφορά τις φερόμενες προσπάθειες του κ. Νετανιάχου να εξασφαλίσει καλύτερη δημοσιογραφική από τη μεγάλη εφημερίδα Yediot Ahronot, υποσχόμενος ως αντάλλαγμα την αποδυνάμωση του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της, που είναι η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Israel Hayom.

Οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και μήνες όμως η Αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα ελάχιστα στοιχεία σχετικά με τον κ. Νετανιάχου.

Το πολιτικό γραφείο του κ. Νετανιάχου έχει επανειλημμένα διαψεύσει δημοσιεύματα σχετικά με τις εν εξελίξει έρευνες, παρουσιάζοντας τον πρωθυπουργό ως θύμα κυνηγιού μαγισσών από εχθρικά μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ