H Μόσχα προειδοποιεί: Οι ΗΠΑ διολισθαίνουν σε στερεότυπα Ψυχρού Πολέμου - iefimerida.gr

H Μόσχα προειδοποιεί: Οι ΗΠΑ διολισθαίνουν σε στερεότυπα Ψυχρού Πολέμου

Παιχνίδι για σκληρά νεύρα οι σχέσεις Ρωσία-ΗΠΑ/ Φωτογραφία: Dmitry Lovetsky/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Με λύπη μας σημειώνουμε ότι η Ουάσιγκτον διολισθαίνει ολοένα και περισσότερο στην ξεπερασμένη ιδεολογία της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, που δεν συμβαδίζει καθόλου με την πραγματικότητα», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η επιβολή στις βαλκανικές χώρες της καταστροφικής επιλογής ‘ή με την Δύση ή με την Ρωσία’ αναπόφευκτα οδηγεί σε κλιμάκωση των εντάσεων στην ευρωπαϊκή ήπειρο, στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή συνολικά και μεμονωμένα στα κράτη», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ εξέδωσε την ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πένς. Ο Πενς στο πλαίσιο επίσκεψής του στο Μαυροβούνιο, δήλωσε πως το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκεται στη Δύση, κατηγορώντας παράλληλα τη Ρωσία ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή και ότι ενορχήστρωσε μια απόπειρα πραξικοπήματος στην βαλκανική χώρα για να εκτροχιάσει την ένταξη της στο ΝΑΤΟ, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο.

Η Μόσχα κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν να συκοφαντούν την Ρωσία αλλά και την εξωτερική της πολιτική της, η οποία, όπως τονίζει η ανακοίνωση βασίζεται στον σεβασμό προς τους συμμάχους και στην προθυμία για συνεργασία με τους διεθνούς εταίρους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ Ψυχρός Πόλεμος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ