Πετράκος: Ο Δραγασάκης είχε έτοιμη τροπολογία από το 2014 για την κρατικοποίηση των τραπεζών - iefimerida.gr

Πετράκος: Ο Δραγασάκης είχε έτοιμη τροπολογία από το 2014 για την κρατικοποίηση των τραπεζών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ετοιμη τροπολογία για την εθνικοποίηση των τραπεζών είχε από το 2014 ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, υποστήριξε ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ, Θανάσης Πετράκος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Πετράκος είπε ότι ο κ. Δραγασάκης είχε αποκαλύψει σε συγκέντρωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη (Νοέμβριος 2014) ότι από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης θα είναι η κρατικοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Οπως ανέφερε, η τροπολογία προέβλεπε τη μετατροπή των μετοχών των τεσσάρων τραπεζών σε κοινές, προκειμένου οι τράπεζες να περάσουν υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.

Αναφορικά με την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το πρώτο εξάμηνο του 2015, ο κ. Πετράκος επικεντρώθηκε και στις συζητήσεις που γίνονταν με το καθεστώς Μαδούρο της Βενεζουέλας.

«Γνωρίζω πως είχε γίνει ερώτηση προς τη διοίκηση των ΕΛΠΕ κατά πόσον μπορούν να διυλίσουν αργό από τη λατινοαμερικανική χώρα, εφόσον παραστεί ανάγκη, καθώς είναι πιο "βαρύ" από άλλους τύπους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πετρακος Δραγασάκης τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ