Σημαντικά πάνω από τις προβλέψεις τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου για την Deutsche Telekom - iefimerida.gr

Σημαντικά πάνω από τις προβλέψεις τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου για την Deutsche Telekom

Ο πρόεδρος της Deutsche Telekom
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σημαντικά πάνω από τις προβλέψεις κινήθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου για την Deutsche Telekom, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Οπως ανακοινώθηκε σήμερα τα λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 9% ενισχυμένα από τις ισχυρές επιδόσεις στις ΗΠΑ και τα μέτρια κέρδη στη Γερμανία και την Ευρώπη.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), εξαιρουμένων έκτακτων στοιχείων, αυξήθηκαν κατά 8,9% στα 5,94 δισεκ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίες σε έρευνα του Reuters κυμαίνονταν από 5,63 δισεκ. έως 5,89 δισεκ. ευρώ.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 6,0% στα 18,89 δισεκ. ευρώ, ξεπερνώντας τις υψηλότερες προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν να διαμορφωθούν μεταξύ 18,63 δισεκ. και 18,86 δισεκ. ευρώ.

Καθοριστικό παράγοντα για τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου αποτέλεσε η συνεισφορά της αμερικανικής της μονάδας T-Mobile US, την οποία ελέγχει η Deutsche Telekom σε ποσοστό 64% και η οποία τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε αύξηση της συνδρομητικής της βάσης για 17ο συνεχές τρίμηνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Deutsche Telekom
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ